Odjeci sa međunarodnog Serbian Opena u krosmintonu: Čak 16 medalja za domaćine, sve pohvale gostiju

* Petr Makrlik, svetski broj jedan, po drugi put je odbranio naslov šampiona na Međunarodnom masters turniru u krosmintonu, održanom minulog vikenda u Somboru. U finalu on je savladao Šveđanina Ekberg Melkera u tri vrlo neizvesna seta. U ženskoj kategoriji je trijumfovala trostruka svetska šampionka, Nemica Jasmina Keber protiv sunarodnjakinje Danaje Knez

Šampioni Jasmina Keber i Peter Makrlik

Najuspešniji takmičari SBK „Speeder“ bili su Katarina Blažev, Leona Banić i Boris Jerković.

Jerković je osvojio dve bronze: bio je treći u kategoriji open parova sa Mađarom Kozari Davidom, a u pojedinačnoj konkurenciji koja je i ovoga puta bila izuzetno jaka, još jednom ove sezone je napravio iznenađenje i poražen je tek u polufinalu od trostrukog šampiona Makrlika.

Bez premca u svojoj kategoriji - Katarina Blažev

Katarina Blažev je bez izgubljenog seta stigla do trijumfa u kategoriji devojčica do dvanaest godina te je sa novih 500 bodova skočila na peto mesto svetske rang liste.

U kategoriji devojčica do četrnaest godina je trijumfovala Leona Banić i našla se na desetom mestu na svetskoj rang listi.

Leona Banić na pobedničkom postolju

Medalje na ovom prestižnom turniru koji je ove godine okupio 84 igrača iz 8 zemalja sa više takmičara iz samog vrha svetskih rang lista od Somboraca osvojili su i: srebro Nikola Drljača, bronzu Mateja Milić i Milan Janković u kategoriji dečaka do četrnaest godina, bronzu Lana Vujko u konkurenciji devojčica do dvanaest godina, bronzu Selena Stojačić u kategoriji devojčica do četrnaest godina, bronzu Jelena Janković u juniorskim dublovima sa Goranom Radmilo, kao i Selena Stojačić i Nikola Drljača.

Od domaćih takmičara nastupili su i Uroš Lukač, Tatjana Andrašev, Alida Jerković, te veterani Željko Banić, Gligorije Gluhović, Vladimir Blanuša i Slobodan Jerković.

*******

Na Serbian Openu nastupilo je šesnaest domaćih takmičara u svim kategorijama, čime je SBK „Speeder“ potvrdio visok međunarodni renome.

Organizacija turnira je bila na najvišem nivou o čemu svedoče pohvale učesnika, predstavnika nacionalnih saveza  i vrhunskih takmičara.

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 826 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…