Sombor među deset gradova i opština Srbije u ovogodišnjim Seoskim sportskim igrama a domaćin je Kljajićevo

* Seoske igre Sportskog saveza Srbije pokrenute su 2019. godine od strane Sportskog sveza Srbije kako bismo se vratili autentičnim vrednostima, očuvali tradiciju a seosko stanovništvo rekreiralo, promovisali sport, fer-plej i da bismo bolje upoznali našu zemlju

Do sada su u projekat uključeni teritorijalni sportski savezi sledećih gradova i opština Srbije: Majdanpek, Petrovac na Mlavi, Zaječar, Valjevo, Kraljevo, Ub, Sombor, Velika Plana, Priboj, Vranje.

Kvalifikaciono (gradsko/opštinsko) takmičenje na kojem učestvuju sva sela te opštine traje jedan dan. Takmičenje po opštinama podsetimo, počelo je u maju ove godine. Za organizaciju je po ustanovljenim propozicijama potrebno bar četiri ekipe, svaka ekipa broji 20 članova a barem pet žena u sastavu ekipe. Kotizacije za takmičenje se ne naplaćuju. Takmičenje protiče se u 10 disciplina: fudbalu, odbojci, šahu, skoku u dalj iz mesta, bacanju kamena sa ramena, nadvlačenju štapa, nadvlačenju konopca, narodnom rvanju, poligonu i obaranju ruku.

Pobednici opštinskog takmičenja plasiraju se u finale, zakazano za poslednji vikend avgusta, traje dva dana, a mesto finala za 2021. godinu biće naknadno saopšteno. Pobednik finalnog takmičenja osvaja glavnu nagradu - a to je izgradnja rukometnog terena u selu pobednika.

Seoske sportske igre za Grad Sombor će biti održane podsetimo i to, u Kljajićevu, 30. jula, na terenima Osnovne škole "Nikola Tesla" sa početkom u 16 časova.

Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg projekta "Uvek na licu mesta" sufinansiranog iz budžeta grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja: Novi Radio Sombor
(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)
Pročitano 238 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…