AK APATIN: Stavljen pečat na jednu od najuspešnijih sezona u istoriji kluba punu sjajnih ostvarenja i momenata

ČLANOVI ATLETSKOG KLUBA APATIN IMALI ODLIČAN NASTUP NA 1. BOKELjSKOM POLUMARATONU I 9. RECIKLAŽNOM MARATONU

* Proteklog vikenda (nedelja, 12. decembar) takmičari Atletskog kluba Apatin imali su nastupe na 1. Bokeškom polumaratonu 21,097 kilometara (start Tivat-cilj Kotor) i na 9. Reciklažnom maratonu koji je održan u Novom Sadu i na taj način stavili tačku na sjajnu takmičarsku 2021. godinu

Đuro Borbelj je u sjajnoj konkurenciji takmičara iz Kenije na 1. Bokeškom polumaratonu, osvojio četvrto mesto u sveukupnom plasmanu uz oboren lični rekord 1 sat 8 minuta i 8 sekundi samo sedam sekundi posle vicešampiona, lični rekord na trci ostvarili su Živa Vijoglavin (1:38:36) i Milica Marković (1:47:49), polumaratonsku trku su uspešno savladali i Rajmond Halai i Marijana Mijatović.

U Novom Sadu je po izuzetno teškim vremenskim uslovima održan Reciklažni maraton, gde je nastupilo nekoliko članova AK Apatin koji su uspešno savladali polumaratonsku deonicu od 21 kilometara i 97 metara, najuspešniji su bili Miroslav Pešić i Aleksandar Stajić koji su ostvarili plasman na 6. i 7 mesto, Milan Marinković plasirao se na 11. mesto, Nemanja Đurić osvojio je 17. mesto, polumaratonsku trku uspešno je savladao i Kop Gurung.

U trci na 14 kilometara treće mesto u sveukupnom plasmanu osvojila je Alisa Bajić.

Ovim takmičarskim vikendom završena je takmičarska 2021. godina u kojoj Atletski klub Apatin proslavlja 20 godina postojanja, kada je održan jedan od najbolje organizovanih polumaratonu u regionu, jubilarni 25. Apatinski Dunavski polumaraton, tom prilikom je u Apatinu po prvi put održano sjajno kvalifikaciono takmičenje za decu Brzinom do zvezda i gde je slavila Apatinka Milica Zanze, sveukupna pobednica čitavog državnog takmičenja i gde je Apatin u najboljem svetlu prikazan u sportskim medijima, nastavljena je realizacija besplatne škole atletike koju danas pohađa blizu 30 dece iz Apatina, članovi AK Apatin su osim ograničenih finansijskih resursa nastupili na više stotina trka u Srbiji i inostranstvu.

U 2021. godini su osvojene tri seniorske državne medalje (Đuro Borbelj) i godina u kojoj su seniori kluba u sastavu Đuro Borbelj, Denis Firulović, Miroslav Pešić i Aleksandar Stajić, po prvi put u istoriji kluba postali državni ekipni prvaci i na taj način izborili učešće na Kupu šampiona koje će 6. februara 2022. godine biti održan u Portugaliji, gde će klub u konkurenciji 17 šampionskih klubova iz Evrope, zvanično predstavljati Rerpubliku Srbiju, AP Vojvodinu i Apatin.

Atletski klub Apatin na kraju 2021. godine, zahvaljuje se svim svojim članovima, trenerima, svim partnerima koji su podržavali aktivnosti AK Apatin, predstavnicima medija na izuzetnoj komunikaciji, sa sportskom željom da u 2022. godini svi budemo još bolji, zdraviji i jači.

- Pogledajte i galeriju fotografija: 1) Start trke 1. Bokeški polumaraton; 2) Đuro Borbelj na pobedničkom postolju, drugi s desna; 3) Razloga za radost ima i Živa Vijoglavin; 4) Milica Marković među takmičarima sa ostvarenim ličnim rekordom; 5) Miroslav Pešić i iza Aleksandar Stajić; 6) Naslovna slika Apatinskog Dunavskog polumaratona; 7) Milica Zanze šampionka 'Brzinom do zvezda'; 8) Šampioni Srbije - Atletski klub Apatin; 9) Logo Atletskog kluba Apatin; 10) Logo 25. Apatinskog Dunavskog polumaratona -

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 261 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…