Veljko Šaponja, svetski šampion, na konferenciji za medije KBS Galaktik Sombor: - Ma ovo je familija, porodica koja diše jednim plućima

* Na konferenciji za medije povodom najnovijih blistavih rezultata Kluba borilačkih sportova GALAKTIK Sombor, u Plavoj sali Sokolskog doma u sredu, 20. juna, govorili su prvi čovek Kluba Dejan Kunić, Mate Musulin, kondicioni trener, Veljko Šaponja i Jelena Kunić, svetski šampioni, kao i najmlađi, novi šampioni ovog trofejnog kluba

Dejan Kunić podvukao je da su rezultati samo u proteklih mesec dana više nego zadovoljavajući. - Premašili su naša očekivanja, naše najmlađe klupske nade i ostali takmičari. Vasilije Kunić je osvojio svoju prvu zlatnu medalju odmah i na svom debi nastupu, u Novom Bečeju na Kupu Vojvodine u Sanda lajt borbama. Na istom, ovom izuzetno masovnom nadmetanju, Amelija Bogdan se okitila srebrom, dok se Lazar Petrović takođe popeo na pobedničko postolje i bio treći. Ovo uliva nadu već na samom startu karijere naših najmlađih takmičara - naglasio je Dejan Kunić, prvi trener i osnivač KBS Galaktika.

Mate Musulin je istakao važnost trajnosti trenažnog procesa i za najmlađie, kojima je prilagodio svoj već svima poznati i dugovečni rad tokom više desetleća, sa našim najboljim i vrhunskim sportistima, pa tako sada i sa pionirima. - Nije teško kada postoji dobra volja. Naravno, mališanima šampionima ćemo posvetiti posebnu pažnju i prilagoditi njihovom uzrastu sve ono što je bazično potrebno kako bi postepeno stasavali svojim prvailnim razvojem u borce istrajnog rada i da bi tako dolaziti do medalja što su već na samom startu i potvrdili - rekao je Musulin.

Stari i novi šampioni Galaktika

Emocije nije mogao da skrije Veljko Šaponja, četvorostruki bokserski šampion u profesionlanom boksu. - Vidim sebe u ovim školarcima. Vidim svoj početak sa istim ovim ljudima. Deja Kunić mi je pomogao najviše u životu. Tu je i naš Mata sa čijom svakodnevnom podrškom idemo još dalje, brže i bolje. Evo vam i ekskluzivne informacije: odlučio sam da u familiju borilačkih sportova, dam i svoj doprinos Klubu Galaktik i pridodam i klub profesionalnih boksera. Galaktik je to zaslužio, ne samo zato što sam uz pomoć i stručnu asistenciju a pre svega neusporedivo naše svakodnevno druženje jer drugarstvom smo i ostvarili zajedničke vrhove, postao sam prvak sveta u velteru gde je i konkurencija najžešća, već pre svega zato što Galaktik nije samo klub, nije samo sportski kolektiv, već je to istinski jedna ponajpre zdrava sredina, jedna velika familija, ma mi smo porodica koja diše jednim plućima.

Tako je Šaponja dao dodatnu informaciju. Jer, uz dosadašnjih šest borilačkih sportova, boks, kik boks, sanda i sanda lajt, kung fu, savate, Galaktik dobija i sedmog člana svojih borilačkih sportskih disciplina, profesionalni boks. Na ovaj način KBS GALAKTIK je postao rekorder i po broju sportova okupljenih u okviru jednog sportskog kolektiva u gradu Somboru.

Uvodničar današnjoj konferenciji za medije, portparol KBS Galaktik Siniša Stričević, dodao je na Šapoinjinu, još nekoliko ekskluzivnih vesti za kolege novinare i za javnost: - Najpre vas izveštavam da je na najnovijioj izašloj rang-listi releventatne Svetske profesionalne federacije koja zauzima prvi svetski rang, Veljko Šaponja postao prvi Srbin koji je ušao u TOP-10 prosfesionalnih boksera sveta u velter kategoriji. Dalje, Udruženje Podium i Novi Radio Sombor ispoštovaće nekoliko jubileja koji se baš ove godine poklapaju kada je reč o ovom prvom privatnom sportskom klubu sa prvom privatnom teretanom u kojoj stasasavju domaći, evropski i svetski šampionu: 10 godina Kluba, 20 godina Šaponjinog velemajstorski uspešnog bavljenja boksom i profi-boksom, 10 godina osvajanja titule svetske prvakinje u Savate boksu Jelene Kunić danas Petrović, a to su sve razlozi što će Podium i naš dvostruki elektronski medij organizovati za građanstvo i sve sportiste i klubove naravno, prvi Izbor za Mis i Mister sporta. O detaljima ćete čuti veoma uskoro, a za sada da kažem toliko, da ćemo na toj manifestaciji proglasiti prvog sportistu decenije grada Sombora. To već sada mogu reći da je Veljko Šaponja. Ne samo svojim brilijantnim sporskim dometima već i zato što ujedno redovno polaže ispite na Pedagoškom fakultetu u Somboru, a na koji način svima daje primer da uz vrhunski sport, čoveka najvećeg kalbira, jednako uspešno u korak mogu da idu i one osnovne životne obaveze, škola i svako dalje napredovanje. 

Na kraju, kao "najslađu višnju na šlagu ukusne torte", čuli smo Jelenu Kunić, koja je 2009. godine postala svetska šampionka u savate boksu kao i mališane-šampione, Vasilija Kunića, Ameliju Bogdan i Lazara Petrovića; oni su simpatično rekli, da im je Deki Kunić drugi tata, a Vasilije - i prvi i drugi tata. :-)

- Ponosna sam, najkraće je što bih mogla reći - uvek skromna, jednostavna a time uvek šampionka, Jelena Kunić Petrović izjavila je kratko i rečito: - Nisam možda ranije ni verovala da će mozaik da se posloži ovako lepo, da ću posle eto decenije mog osvajanja svetske titule, danas moj sin Lazar poći mojim stopama. Hvala vam svima.

Mi dodajemo na Jecine reči: - Hvala vama dobri ljudi, hvala GALAKTIČE, što omogućujete svim ljubitelja sporta i svim pristalicama zdravih stilova života uopšte, da prate najpozitivnije discipline zahvaljujući rezultatima i jednako tome, načinom na koji do njih dolazite. A to je vaša nepresušna pozitivna energija, vaš ljudski odnos prema svakom biću i vaše uvažavanje svakog protivnika na terenu kojem nakon svakog meča čvrsto stiskate ruku priateljstva.

(sledi još fotografija)

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 1555 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…