Uz novu pobedu somborskih rukometašica i gradska većnica Antonija Nađ Kosanović

- Prva liga Srbije-Sever, 19. kolo -

ŽRK RAVANGRAD - ŽRK ŽELJA (Žabalj) 38:26 (17:10)

Gradska hala "Mostonga", gledalaca 100. Sudije: Milica Antić, Danijela Kovačević (Crvenka) odlične. Sedmerci: Ravangrad 6(2), Želja 4(4). Isključenja: domaće i gošće po 8 minuta.

Ravangrad: Benjak 10, Berak 3, Orlić 3(1), T. Nimak 1, Šveljo, Kojić 1, Beljanski, Pavasović 2(1), Srećković 8, Makra 1, A. Nimak 9, Lončar 1, Basta, Korać.

Želja: Zonai 7, Jakovljević, Savičić 6, Pinjo 4, Matić 9(4), Žarajić, Rulić.

Još jednom su pokazale karakter i jednako tome važno - SRCE, rukometašice somborskog Ravangrada. Timska igra - plod uspeha, u najkraćem, rezime je pobede u derbiju protiv ekipe Želja iz Žablja, u kojoj je preovladalo pobedničko pravilo: jedna za sve, sve za jednu. Kada je već u 5. minutu na semaforu stajalo 5:0, sve je već gotovo bilo jasno. Utakmica je nastavljena u veoma lepom tempu i fer igri. Iskusne domaće igračice Sanja Srećković, Anja Nimak, Melani Benjak, "povukle" su mlađariju koja se sve više osmeli da, kad god trener Darko Bošković ukaže im šansu, one se upusti s rivalkama u nadigravanje i sve češće poletarke izlaze hrabro kao pobednice iz zanimljivih nadigravanja i upisuju se u listu strelaca. 

Puno lepih akcija i poteza u pravom prvoligaškom prvenstvenom derbiju /Ravangrad-Želja/

Za razliku od više ranijih utakmica kada su bukvalno sudije lakrdijaškim "odlukama" preotele bodove somborskoj ekipi koja bi sada bila u samom vrhu prvoligaške tabele, Milica Antić i Danijela Kovačević očitale su čas iz rukometnog suđenja pa je prava šteta što mnoge kolege njihove, nisu bile u prilici da gledaju kako se sudi, kako (usput, recimo, šarmantne) sudije ostaju sasvim neprimetne i u "drugom planu" što i jeste svrha njihovog posla. Gošćama sve čestitke za borbenost ali ne u smislu "borbenosti" poput pojedinih ekipa iz vrha (trenutno) koje često ne prezaju od grublje-sportski stranim potezima kako bi po svaku cenu osujetile pogotke iz školski pripremljenih akcija somborskog tima, pa simpatične devojke iz Žablja zaslužuju za školovanu igru čestitke, te na fer i sportski prihvaćenom porazu koji je na kraju rezultirao sa ubedljivih 12 pobedničkih golova razlike za Ravangrad. 

Gradska većnica za sport, omladinu i decu Antonija Nađ Kosanović pozdravlja igračice i publike uoči utakmice

Somborski ženski rukometni klub kao najtrofejniji ekipni sportski kolektiv ovdašnjeg sporta, dobio je i zasluženu satisfakciju; prvenstvenom rukometnom derbiju Ravangrad - Želja prisustvovala je i članica Gradskog veća grada Sombora za sport, omladinu i decu, Antonija Nađ Kosanović. Toplo pozdravljena od strane ekipa, sudija, publike i navijača, ona je uoči same utakmice pozdravila igračice obe ekipe. Prema rečima Antonije Nađ Kosanović, inače olimpijke Srbije iz Londona 2012. i najuspešnije sportistkinje individualnog sporta, uvek superiorne kajakašice, gradska uprava će dati dalju podršku somborskim rukometašicama, trenerima i klubu u odbrani višedecenijskog postojanja i najviših domaćih i međunarodnih ostvarenja u rukometnom sportu. Da sve na ovoj utakmici protekne simpatično i u tipično ženski odgovornom tonu, Antonija je izvela simbolični početni šut koji je označio i početak ovog susreta a koji napokon daje poruku: Ipak u sportu pobeđuje dobro i zlatna strana medalje!

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 923 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…