Janičić odabran u zbornik

Čedomiru Janičiću, istoričaru umetnosti iz Sombora, pripada novo priznanje. Rad - pesma, višeg kustosa Gradskog muzeja u Somboru, koji se uspešno posvećuje i pisanju poezije i proznom delu, uvršten je u Reionalni zbornik socijalno angažovane poezije. Rezultati su potvrđeni na portalu Konkursa regiona.

Na Presingov konkurs za Regionalni zbornik socijalno angažovane poezije, inače, prispele su pesme od strane čad tri stotine autora i autorki iz čitave Srbije, od kojih se u konačnom izboru našlo 49, a među njima i pesma Somborca Janičića. Ukupni broj pesama prispelih na konkurs je oko 1200. Urednici su se vodili idejom da prilikom izbora uvrste one pesme i autore koji su uspeli da zadovolje visoke estetske kriterijume, kao i da na relevantan način progovore jezikom društvenog angažmana. Regionalni zbornik angažovane poezije u svojoj koncepciji prati liniju poetičke raznolikosti, uz izdvajanje prepoznatljivih „čvorišta“ specifičnog osvetljavanja društvene zbilje. Zbornik će se u štampi naći tokom leta ove godine, a odabrani autori će dobiti primerak poštom. 

Siniša Stričević

Pročitano 1337 puta
Tagovano

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…