Odjeci: Promocija knjige Ugljik na Suncu u režiji somborskog Psihozona, dobar putokaz druženju

* Promocija knjige "UGLJIK NA SUNCU", Ivana Vidaka, o čemu smo već najavljivali, održana je u Somboru (5.avgusta), u sali gradske mesne zajednice "Crvenka". Odlični odjeci

Osim autora, Ivana Vidaka, učestvovali su i razgovor vodili Dragan Babić i Tamara B. Krstić, književni kritičari, kao i Boris Golub/Psihozon. Ivan Vidak rođen je u Somboru 1981. godine. Posle školovanja u Gimnaziji "Veljko Petrović" u Somboru, diplomirao je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, gde živi i radi. „Ugljik na suncu“ je izdao „Sandorf“ iz Zagreba 2015, a u Srbiji, početkom 2017. knjigu je izdala „Književna radionica Rašić“ iz Beograda.

Promociju je organizovao „PSIHOZON“, koji se zahvaljuje svima koji su svojim prisustvom i podrškom učinili da ova promocija bude dodatni razlog za druženje, susrete i svakako, kao podsetnik da dobra pisana reč nađe put do svoje publike i svojih čitalaca.

 ------------------------

O knjizi:

"Ugljik na suncu je izvanredno koncipirana zbirka, s puno groteske, crnog humora i dijalekatskih kalambura na tragu jednog Đure Đukanova. Vidak, kao da pravi špricer, gemišt ili hosszúlépés, osam karikaturalno-realističnih priča seče fantastičnim dramoletima u kojima traži odgovor na pitanje zašto je Stevica Čatalinac odlučio da postane svinjče. Nije lako razgraničiti životinjsko u ljudima od ljudskog u životinjama čitajući upečatljive slike ubijanja besnog kera, klanja debele krmače ili pecanja babuški. Ima nečeg izvorno animalnog i divljeg što izbija iz života ovih pijanih, poluludih i teških Panonaca. A šta je život? Život je kad uzmeš ugljenik i ostaviš ga da odstoji na suncu nekoliko milijardi godina. Nema tu nikakve filozofije. Ugljik na suncu je kolekcija priča o sudbinama seljaka, samo naoko običnim, a kojima, zapravo, nikakav doktor ni popa ne mogu pomoći da se oslobode životnih i ljubavnih neuspeha i razočaranja, zbog čega se utapaju u alkoholu i čine nezamislive stvari." (Srđan V. Tešin)


Tim PSIHOZON / S. S.

 

Pročitano 1480 puta
Tagovano

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…