Ivana Dulić, Subotica, tvorac tehnike slamarenja: Somborsko "Bunjevačko kolo" je preuzelo primat u slamarskoj umetnosti u čitavoj Vojvodini

* U maloj sali Kulturnog centra „Laza Kostić“, prvog oktobarskog utorka je svečano otvorena izložba slika sa „Slamarsko-slikarske kolonije“ Bunjevačkog kola

Aleksandar Bošnjak i Ivana Dulić

~ . ~

Na samom početku obratio se potpredsednik UG „Bunjevačko kolo“, Aleksandar Bošnjak, koji je istakao da udruženje od samog reosnivanja organizuje kolonije i daje svoj doprinos u unapređenju i negovanju likovne umetnosti, naročito umetnosti slamarenja.

Ivana Dulić iz Subotice, umetnica slamarenja koja je tvorac sasvim nove tehnike izrade slika od slame – rezana pletena slama, a koja, svake godine, daje edukaciju članicama slamarske sekcije UG „Bunjevačko kolo“ je osim ostalog naglasila:

- Danas je UG „Bunjevačko kolo“ najjače udruženje koje neguje umetnost slamarenja na prostorima Vojvodine. Subotica je bila do nedavno vodeća, ali poslednjih godina Sombor je preuzeo vođstvo. Umetnice slamarenja iz Sombora su višestruko nagrađivane za svoje slike i to na Pokrajinskom nivou. Počastvovana sam što sam tu među somborskim slamarkama.

Prezadovoljna publika, sve veći broj poklonika slamarske umetnosti u Somboru zahvaljujući slamarkama "Bunjevačkog kola"

~ . ~

Izložbu je otvorio Aleksandar Jonjić Kalčan, bandaš ovogodišnje Dužionice, pročitavši nekoliko rečenica o umetosti slamarenja koje je napisala Aleksandra Medurić Kalčan.

Ovaj projekat je podržao Grad Sombor i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor                                                                                                                                                

Pročitano 1166 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…