Počela tradicionalna Sunčana jesen života posvećena licima "trećeg doba"

* Međunarodni dan starijih osoba, 1. oktobar, obeležava se od 1990. godine, a odluku  o obeležavanju dana posvećenog osobama starijeg životnog doba donela je Generalna skupština Ujedinjenih nacija

U Somboru je u ponedeljak, 2. oktobra, ne samo Dan starijih, već čitav mesec posvećen starijim osobama, oktobar, otpočeo otvaranjem već tradicionalne prodajne izložbe ručnih radova, čiji du stvaraoci korisnici usluga Gerontološkog centra.

Obraćajući se pripadnicima starije populacije Palimir Tot, podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova je istakao da je ove godine više od 100 miliona dinara uloženo u unapređenje programa i kvaliteta usluga ustanova i nevladinog sektora koji se bave socijalnom zaštitom.

Zamenik gradonačelnice Sombora Antonio Ratković, je istakao da je 2017. godina, godina međugeneracijske saradnje i solidarnosti, te da svako životno doba ima svoje karakteristike.

- Stariji imaju životno iskustvo i mudrost, što mladima nedostaje i upravo to može biti osnova saradnje među generacijama - istakao je Ratković.

Prisutnima se obratio i Zoran Drča, direktor Gerontološkog centra Sombor i najavio da će tokom tradicionalne manifestacije „Sunčana jesen života 2017“, biti realizovano desetak programa.

Hor Gradskog udruženja penzionera i ovom prilikom je zabavio korisnike i goste.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću / S. S.

Pročitano 1309 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail:

office@noviradiosombor.com

Tel: +381-25-510-16-41
Mob: +381-65-8-675-445

http://noviradiosombor.com

Internet Novi Radio Sombor:

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…