Migranti-samci izmešteni van Sombora brzom intervencijom Gradske uprave i Ministarstva za rad

* Sinoćni (nedelja 9. jul 2017. godine) događaj u naselju Šikara u Somboru, prema kojem su migranti napali devojčicu koja živi u tom naselju, izazvao je protest građana, a odmah potom gradonačelnica  Dušanka Golubović je razgovarala sa predstavnicima žitelja Šikare i održan je sastanak lokalnog Saveta za migracije

Na sastanku sa gradonačelnicom građani su bili kategorični u svom zahtevu da prihvatni centar bude zatvorenog tipa i da služi isključivo za smeštaj porodica.

Gradonačelnica je istakla da razume njihove zahteve i izložila ih na sastanku Saveta za migracije.

Sastanak Saveta za migracije

************************

- Migranti, šesnaestogodišnjaci, nisu napali 13-ogodišnju devojčicu. Sam događaj nema elemente krivičnog dela, niti prekršaja - rekao je predstavnik somborske policije na sastanku Saveta.

Na sastanku je rečeno da Komesarijat za izbeglice koji upravlja centrom, mora pojačati mere kućnog reda, odnosno voditi evidenciju o migrantima od njihovog dolaska do odlaska iz centra. Za vreme boravka u centru moraju se poštovati pravila kućnog reda, odnosno propusnice mogu dobiti samo tri migranta istovremeno i to sa jasno naznačenim vremenom izlaska i obaveznog povratka u centar.

Grad Sombor se zahvaljuje Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje je brzo reagovalo na zahtev lokalne samouprave da se migranti – samci deportuju iz Sombora.

Zahvaljujući brzoj akciji Ministarstva za rad, uz asistenciju policije, iz Sombora je u noći između 9. i 10. jula deportovano 70 migranata samaca, a ostalo ih je samo troje koji iz zdravstvenih razloga nisu mogli biti deportovani.

Zaključeno je da će lokalna samouprava i ubuduće, ukoliko se migranti – samci pojave na teritoriji grada, zahtevati da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da organizuje akcije deportacije migranata.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

Pročitano 2273 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…