Somborski srednjoškolci prepuni utisaka sa mirovnog kampa u Baškom Polju
* Učenici srednjih škola iz Sombora i stariji učesnici, koji su sada već asistenti i vodiči, 26. juna su se uputili na Mirovni kamp koji se već nekoliko godina održava u Baškom Polju sa kojeg su se puni novih saznanja i novih prijateljstava vratili 8. jula
Mirovni kamp "Youth United in Peace" (YU in Peace) u ovom podbiokovskom lepom mestu na makarskom primorju u srcu Dalmacije, je namenjen da se mladi iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine druže, upoznaju i nauče o ratovima koji su se dešavali 90-ih godina izmedju njihovih država. Glavni cilj ovog kampa i ovih mladih ljudi, da se ta istorija više nikada ne ponovi.
Ovogodišnji program na radionicama koje su se održavale svaki dan na kampu je bio drugačiji od prethodnih godina, jer su ove godine prisustvovali Ron Haviv koji je fotografisao za vreme rata, sarajevski poznati glumci koji su odigrali predstavu "Dobri ljudi u vremenu zla" i tri čoveka koja su bili u tri različita logora, a koji su ispričali svoju životnu priču za vreme rata. Učesnici su izjavili da će vreme provedeno na kampu ostati zapamćeno, jer je to jedno predivno iskustvo.

Za više informacije, dešavanja na radionicama i za dešavanja u slobodno vreme za vreme kampa posetite Facebook stranicu https://www.facebook.com/YouthUnitedinPeace/?fref=ts .

Zajednički snimak - slika kao potvrda da govori više od hiljadu reči

******************************************************

Tijana Kijurina, Dragana Lukić, Aleksandar Ubović

Pročitano 3705 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…