Orijentalija - u Somboru najatraktivniji plesovi pretposlednjeg septembarskog vikenda

 * Peti Međunarodni festival orijentalnog plesa koji sprovodi plesna grupa Inanna iz biće održan od 22. do 24. septembra u Somboru. Idejni tvorac i koordinatorka projekta je Brankica Ćurčić, instruktorka orijentalnog plesa sa desetogodišnjim iskustvom, koja je u Sombor i donela orijentalni ples

Orijentalija je festival čiji je cilj da umreži mlade plesače, i to ne samo orijentalnog plesa, iz svih krajeva Srbije, regiona i inostranstva i predstavi ih publici u Somboru. Veliki plesni koncert na kojem će učestvovati plesači iz svih krajeva Srbije: Beograda, Niša, Novog Sada, Subotice, Bogatića, Kosovske Mitrovice, kao i iz inostranstva, Grčke, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Hrvatske, Makedonije... biće održan u petak 22. septembra u svečanoj sali Mađarske građanske kasine, sa početkom u 20 časova. 

Međunarodno takmičenje u orijentalnom plesu će biti upriličeno dan kasnije, u subotu, 23. septembra, u svečanoj sali šklole "Avram Mrazović", takođe sa početkom od 20 časova.

Ove godine gostujući instruktori festivala i članovi žirija na takmičenju su Hronis Taksidis, perkusionista iz Atine i plesačice Gordana Minčić iz Beograda i Amra Smajić iz Zenice.

Omladinski projekat Orijentalija 2017. realizuje se uz podršku Somborskog edukativnog centra u okviru programa Mladi su zakon 2017. koji sufinansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Prijatelji festivala su restoran Internacionalne kuhinje Emma's fusion, kompanija Avon Sombor i štamparija Atelje plus iz Kule.

B. Ćurčić  / S. S.

Pročitano 898 puta
Tagovano

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…