U susret novoj školskoj godini: Većina maturanata zadovoljna školovanjem u somborskoj Gimnaziji, većina njih želi da upiše Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu

* Zanimljivo je osvrnuti se još jednom na poslednju, minulu školsku 2021/22. godinu iz nekoliko statističkih povoda - u Gimnaziji "Veljko Petrović" u Somboru izneli su brojke koje rečito govore

Naime, početkom juna ove godine, nakon što su ocene bile zaključene, sprovedeno je tradicionalno anketiranje maturanata preko Gugl učionice. Na pitanja su mogli da odgovaraju svi maturanti, a odazvalo se njih 67, tj. 52,3%.

Najzanimljiviji podaci su sledeći: 20,9% učenika planiralo je da upiše FTN u Novom Sadu, a od fakulteta sledi Filozofski sa 9% zainteresovanih učenika.

Među strukama najpopularnije su inženjerske kojima stremi 41,8% maturanata, a znatno manja zainteresovanost postoji za razne društvene nauke, oko 12%, zdravstvene (medicina, farmacija, stomatologija), oko 8%, ekonomske oko 6%.

Maturanti su većinski iskazali pozitivan stav prema školovanju u Gimnaziji što se vidi iz dijagrama koje smo postavili u okviru naslovne fotografije, odnosno uveličano u slajdu ispod teksta.

Rubrika je u okviru realizacije projekta Udruženja Podium "Sve je lako kad si mlad 5, izdavača Novog Radio Sombora, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima Grada Sombora na Konkursu LAP za mlade za 2022. godinu.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)

Pročitano 219 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svako ko želi, može da postane saradnik Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast koja vam je bliska, pošaljite vest, informaciju, fotografije, istražite.

Postanite dopisnik, iz svog mesta gde trenutno ili trajno boravite, svoje države. 

Dobrodošli saradnici u marketingu, menadžmentu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefoni: +381-65-8-675-445

+381 25 510-1641

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…