Slikarska radionica u boravku somborske osnovne škole Bratstvo Jedinstvo

* Novi Radio Sombor realizujući gradski medijski projekat "Deco zdravo" prati aktivnosti osnovnih škola. Đaci somborske osnovne škole Bratstvo Jedinstvo u boravku realizovali slikarsku radionicu

Jednom je poznati slikar Vincent van Gogh rekao:

“Dok jesen traje, ja neću imati dovoljno platna, boje,ni ruku da naslikam lepotu koju vidim”

Mešovito odeljenje boravka OŠ Bratstvo Jedinstvo“ Sombor je tokom sedmice u gradskom parku i u dvorištu škole sakupljalo lišće da bi u sredu 23. oktobra od 12:25 do 13:05 na času na slikarskoj radionici voskom i akvarel tehnikom marljivi đaci naslikali jesen. Sakupljeno lišće je prvo presovano, pa kopirano voskom na papir, a zatim je bojeno akvarel tehnikom.

Zlatne boje jeseni su ušetale u učionicu i mali slikari su ih preslikali na papir. U tihoj i toploj atmosferi baš kao što je i ova jesen, boravak je zasjao svim bojama jeseni. Radovi su izloženi na panoima u boravku. Izabran je najlepši rad, a da učenici naslikaju jesenje čari, potrudile su se nastavnice Snežana Jović i Nada Ljepojević i zajedno sa malim slikarima uživale u novom jesenjem ambijentu učionice.

Deo atmosfere pogledajte u fotogaleriji.

Nada Ljepojević

Fotogalerija:

Rubrika je objavljena u okviru realizacije i sprovođenja projekta na javni poziv sufinansiranja Grada Sombora, pod nazivom „Deco, zdravo – dvostruki multikulturalni Novi Radio Sombor za sve gradske i osnovne škole naseljenih mesta somborskog gradskog područja“. Korisnik sredstava, Udruženje PODIUM, izdavač Novog Radio Sombora putem kojeg ostvaruje imenovani projekat u oblasti informisanja građana od strane medija na području Grada Sombora, zahvaljujući sredstvima iz budžeta grada Sombora za 2018. godinu.

Pročitano 846 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…