Uspeh somborskih geografa za primer - i GeoSeminar u Beogradu

* Za potrebe razvoja i negovanja rada talentovanih učenika na smeru za geografiju i istoriju u somborskoj gimnaziji "Veljko Petrović" tokom marta je u Beogradu u IX Beogradskoj gimnaziji organizovan seminar i susret svih predavača na ovim smerovima u Srbiji

Samo 5 gimnazija u 4 grada ima ovaj smer i to su Beograd, Niš, Sremski Karlovci i Sombor. Na ovom susretu geografa Sombor su predstavljali dr Tanja Stojanović i mr Vlada Đurković. Ove godine upisuje se druga generacija na ovom smeru koji je najsličniji opštem smeru klasične gimnazije. Iznevši svoja iskustva u radu sa talentovanom decom dobili su podršku ministarstva za svoj rad i Somborci su istaknuti kao primer dobre prakse.

Posebno ako se uzmu u obzir i postignuti rezultati somborskih đaka na poslednjoj GeoOlimpijadi koju je organizovao Departman za geografiju pri PMF iz Novog Sada. Treba istaknuti da je učenik 5. razreda iz OŠ "Branko Radičević " iz Stapara - Bogdan Zarić, osvoijo 1. mesta na testu iz društvene geografije za 2. razred gimnazije a na istom testu učenica Katarina Vujnović, pekarske struke 3 razred Srednje poljoprivredno prehrambene škole je osvojila drugo mesto.

U toku je višemesečno međunarodno grupno onlajn takmičenje u rešavanju problemskih zadataka "Brainfinity" gde se u viši nivo plasiralo nekoliko grupa đaka pod mentorstvom mr Vlade Đurkovića. Očekuju se rezultati ovog prestižnog takmičenja koje razvija kod đaka sposobnosti rešavanja složenih problema i preduzetničkih kompetencija.

(U foto slajdu profesori dr Tanja Stojanović i mr Vlada Đurković)

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 493 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…