Sport

Prva vest: Milan Marić prvak sveta

 

  • Na veteranskom Prvenstvu sveta u Plovdivu naš trener i takmičar Milan Marić odbranio titulu prvaka sveta – objavili su sjajnu vest na društvenim mrežama iz najtrofejnijeg somborskog kluba, Rvačkog kluba Radnički u petak 7. oktobra u večernjim satima

Ovo mu je treća titula u karijeri i po ko zna koji put dokazao da je doktor rvanja! Bravo Mare!!! – razlozi su zadovoljstvo u Radničkom.

Tako je izuzetnu vest doneo prof. Milan Marić proteklog vikenda iz drugog po veličini grada u Bugarskoj gde je održano Prvenstvo sveta za veterane. Reprezentativac Srbije Milan Marić ne samo da je osvojio šampionsku svetsku krunu nego je, što je u sportu najčešće poseban izazov, odbranio je titulu prvaka sveta, na veteranskom prvenstvu u Plovdivu.

Svetski šampion iz Sombora je u prvom kolu pobedio Erika Bedforda Caballera (USA) 9:0, u drugom kolu je savladao Karla Olof Mikaela (SWE) rezultatom 7:4, a za zlato je pobedio Hassana Ibrahim Madanya (EGY) fenomenalnim rezultatom 11:0.

– Ponosan sam što sam odbranio titulu prvaka sveta. Konkurencija je bila jaka, ali sam odlično odradio sve mečeve koji su rezultirali u moju korist. Želeo bih da se zahvalim stručnom štabu, Rvačkom savezu Srbije, Savi Zatezalu, kao i mom klubu, Rvačkom klubu Radnički Sombor i predsedniku Vladimiru Krstiću koji su uvek uz mene – izjavio je Milan Marić, svetski šampion u rvanju za veterane.

Na takmičenju je prisustvovao i Željko Jovišić u kategoriji do 100kg koji je sa jednom pobedom i dva poraza zauzeo 5. mesto.

Pridružujemo se čestitkama šampionu Milanu Mariću.

Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg medijskog projekta „Svi smo jedno-višejezično, vaš Novi Radio Sombor“ sufinansiranog iz budžeta Grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , , , , , , , , ,

Povezani članci

Rvački klub Radnički Sombor maksimalno u Pančevu: 5 od 5
Milana Bakić osvojila Trofej Srbije

Kategorije

Izbornik