Lokalna samouprava Sombora regresira mesečne karte đaka-putnika

* Grad Sombor će i u školskoj 2017/18. godini regresirati troškove putovanja srednjoškolaca koji žive u somborskim selima i prigradskim naseljima, a pohađaju srednju školu sa sedištem u Somboru. Grad će regresirati i troškove putovanja učenika koji žive na teritoriji grada Sombora, a pohađaju srednju školu u Kuli, Apatinu, Odžacima, Subotici ili Bačkoj Topoli

Učenici koji pohađaju neku od srednjih škola sa sedištem u Somboru imaju pravo na regresirane mesečne karte u iznosu od 40 odsto cene mesečne autobuske karte za prvu i drugu zonu, odnosno 50 odsto za treću i četvrtu zonu. Na osnovu potvrde škole o statusu redovnog učenika i relaciji putovanja, đaci mogu svakog radnog dana na šalteru prevoznika „Severtrans“ Sombor AD preuzeti mesečne karte.

Đaci koji žive u somborskim selima ili prigradskim naseljima i čije su porodice korisnici novčane socijalne pomoći, imaju smetnje u razvoju ili su bez roditeljskog staranja – imaju pravo na 100 odsto regresiranu, odnosno besplatnu mesečnu kartu. Radi ostvarivanja prava na besplatnu mesečnu kartu učenici sekretarijatu škole moraju da dostave fotokopiju važećeg rešenja o pravu na novčanu socijalnu pomoć, smeštaju u starateljsku ili hraniteljsku porodicu, odnosno dokaz o smetnjama u razvoju. Navedena rešenja potrebno je školama dostaviti najkasnije do 8. septembra - za septembar, odnosno do kraja meseca za naredni mesec, kasnije u toku školske godine.

***
Učenici koji putuju u srednje škole u Kuli, Apatinu, Subotici, Odžacima ili Bačkoj Topoli, ostvaruju pravo na regresirane putne troškove u iznosu od 40 odsto cene autobuske mesečne karte na relaciji od mesta prebivališta do sedišta škole.

Srednjoškolci koji su bez roditeljskog staranja ili su iz porodica koje su korisnici socijalne pomoći ostvaruju pravo na besplatnu mesečnu kartu. Radi ostvarivanja besplatne mesečne karte potrebno je u Uslužnom centru Gradske uprave grada Sombora, šalter 11 i 12 (prizemlje zgrade lokalne samouprave - „Županija“, Trg cara Uroša 1, Sombor) podneti zahtev i sledeća dokumenta: potvrdu škole o upisu i redovnom pohađanju nastave, fotokopiju izvoda iz matične knjige rođenih za učenika ili rešenja nadležnog organa o starateljstvu ili hraniteljstvu podnosioca zahteva, prijavu prebivališta za učenika, prijavu prebivališta ili fotokopiju lične karte ili elektronski očitane lične karte za podnosioca zahteva.

Potrebno je dostaviti i fotokopiju tekućeg računa podnosioca zahteva, fotokopiju mesečne karte učenika i za učenika čija je porodica korisnik prava na novčanu socijalnu pomoć fotokopiju rešenja Centra za socijalni rad o ostvarenom pravu na novčanu socijalnu pomoć. Originalno obaveštenje za učenike-putnike dostupno je ovde.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

Pročitano 1165 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…