JKP Vodokanal Sombor: Apel građanima da blagovremeno toplotno izoluju vodomere i unutrašnje instalacije u kućama

* S obzirom da nas u narednom periodu očekuju zimski dani, koji će biti praćeni niskim temperaturama, u somborskom Javnom komunalnom preduzeću Vodokanal apeluju na građane koji žive u kućama da blagovremeno toplotno izoluju svoje vodomere i unutrašnje instalacije, kako bi na taj način sprečili njihovo smrzavanje, što za posledicu ima kako nestanak vode, tako pucanje cevi i mernih uređaja

Poželjno je da potrošači provere da li su vodomerni šahtovi dobro zatvoreni i da ih ne otvaraju bez preke potrebe, ukoliko je vodomer postavljen plitko ili se nalazi u podrumskim prostorijama bez prozora, potrebno je preko vodomera staviti neki termoizolacioni materijal poput dasaka, stiropora ili slame. Napominjemo da zavijanje vodomera u krpe ne predstavlja dovoljnu zaštitu. 

Takođe se preporučuje da potrošači obave preventivnu toplotnu izlolaciju cevi u prostorijama domaćinstava koje se slabije greju ili uopšte ne greju, da dvorišne instalacije koje vode do česmi, garaža, šupa i izdvojenih objekata u ovom periodu drže isključene i ispražnjene. Vlasnici objekata u kojima se ne živi ili periodično boravi i u zimskom periodu nema potrošnje vode, trebalo bi da iskontrolišu svoje instalacije i vodomere, da zavrnu ventile na vodomeru i ispuste vodu iz instalacija.

Preporuka JKP Vodokanal je da potrošači u ovom periodu omoguće pristup čitačima mernih uređaja (vodomera), kako bi prilikom očitavanja vodomera radnici mogli da utvrde eventualni kvar i time spreče veću štetu.

Ovom prilikom želimo da apelujemo na potrošače da prilikom uočavanja kvara, vode računa na kojem delu instalacija je uočeno curenje. Ukoliko se kvar dogodi na vodomeru ili ventilima u vodovodnoj šahti, za čije održavanje je zadužen JKP "Vodokanal", potrošači su dužni da nas pozovu na dežurni telefon 025/464-224 i prijave kvar, kako bi terenske ekipe u što kraćem roku došle i kvar otklonile. Međutim, ukoliko se kvar nalazi na kućnim instalacijama, za čije održavanje su zaduženi sami vlasnici objekata, potrošači treba da pozovu svog vodoinstalatera koji ćekvar  sanirati.

Izvor: Služba informisanja JKP "Vodokanal" Sombor / S. S.

Pročitano 913 puta
Tagovano

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…