Delegacija Saveta Evrope u poseti Somboru

* Srbija je Savetu Evrope predala četvrti izveštaj o sprovođenju Evropske povelje o regionalnim ili manjinskim jezicima

Državni izveštaj trenutno proučava nezavisni komitet eksperata Povelje kako bi sačinili svoj evalucioni izveštaj u kojem će, ukoliko je potrebno, dati preporuke o tome kako se može poboljšati promovisanje manjinskih jezika u Srbiji.

U sklopu proučavanja državnog izveštaja, delegacija Saveta Evrope je sredu, 28. februara boravila u Somboru i sa gradonačelnicom Sombora Dušankom Golubović razgovarala o upotrebi jezika manjinskih zajednica u lokalnoj upravi, školama, javnim preduzećima i ustanovama.

Razgovoru su prisustvovali i Nemanja Sarač, član Gradskog veća za oblast kulture i informisanja, Ivan Šimunov, pomoćnik gradonačelnice za oblast međunarodne saradnje i načelnica Gradske uprave grada Sombora Helena Roksandić Musulin.

Delegacija Saveta Evrope razgovarala je u odvojenim terminima i sa predstavnicima nacionalnih saveta bunjevačke, mađarske, nemačke i hrvatske nacionalne manjine u Somboru.

Članovi Saveta Evrope, dr Melanie Wagner, dr Dieter Halwachs, dr Jorg Horn, dr Czaba Pakozdi i prof. dr Ranko Bugarski, član Komiteta eksperata, su izrazili zadovoljstvo posetom Somboru.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 699 puta
Tagovano

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…