Na somborskoj glavnoj ulici zabranjen saobraćaj za sva vozila

* U pešačkoj zoni Sombora zabranjen je saobraćaj za sva vozila, propisano je Odlukom o uređenju grada Sombora

Izuzetno, na zahtev zainteresovanog lica, Odeljenje za komunalne delatnosti, imovinsko-pravne i stambene poslove Gradske uprave grada Sombora može da odobri prolaz vozilima u pešačkoj zoni, u sledećim slučajevima:

–  u vremenu od 5:30 do 7:30 časova – sopstvenim vozilima nosivosti do 5 tona za snabdevanje preduzeća, prodavnica, ugostiteljskih objekata i radnji;

–  u vremenu od 5:30 do 7:30 časova i od 12:00 do 16:00 časova – vozilima koja za potrebe vlasnika objekata u pešačkoj zoni vrše selidbu, dostavu bele tehnike, nameštaja, ogrevnog materijala, kao i vozilima  za potrebe građenja, izvođenja radova na adaptaciji, sanaciji, rekonstrukciji i održavanju objekata u pešačkoj zoni;

–  u vremenu od 00:00 do 24:00 časa vozilima koja služe za ličnu upotrebu lica koje ima nesposobnost donjih ekstremiteta od 60 i više procenata.

Vozilima javnih preduzeća, zdravstvenih ustanova, Ministarstva unutrašnjih poslova i inspekcijskih organa dozvoljen je prolaz, odnosno prolaz i zaustavljanje u pešačkoj zoni, za vreme vršenja intervencija.

Nadzor nad sprovođenjem navedene odluke, odnosno kretanju vozila u pešačkoj zoni, vrši Odeljenje inspekcije i komunalne policije Gradske uprave Grada Sombora putem komunalne inspekcije i komunalne policije. Nadzor se obavlja svakodnevno, u prepodnevnim i popodnevnim satima i u dane vikenda. U slučaju nepoštovanja odredbi Odluke o uređenju grada nadležni komunalni inspektor i komunalni policajac preduzimaće propisane mere.

„Apelujemo na građane da se pridržavaju propisane zabrane saobraćaja u pešačkoj zoni grada“, navodi se u obaveštenju  Odeljenja inspekcije i komunalne policije Gradske uprave grada Sombora.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 604 puta
Tagovano

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…