Švedski duh u Vojvodini - dani Švedske u Somboru

* Projekcijom filma “Stokholmske priče” i biciklističkom vožnjom kroz grad počela je manifestacija “Dani Švedske u Somboru” koja će trajati do 1. juna. Ambasada Švedske i grad Sombor u saradnji sa lokalnim partnerima, a uz finansijsku podršku Švedskog instituta, organizuju manifestaciju sa namerom da se u manjim gradovima u Srbiji predstavi savremena švedska kultura i uspostavi lokalna saradnja

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, Zamenik ambasadora Švedske Joakim Vern i Milica Nikolić, Ambasada Švedske

- Sombor kao grad koji odiše multikulturalnošću, sa razvijenom kulturnom scenom i dobrom biciklističkom infrastrukturom, pokazao se kao odličan izbor. Gradonačelnica sa saradnicima, kao i građani Sombora dočekali su nas na najlepši mogući način. Ovom posetom postavljamo dva stuba saradnje sa Somborom, kulturnu razmenu i pitanja održivosti kroz kulturu biciklizma - rekao je zamenik ambasadora Švedske Joakim Vern. On je dodao da se nada da će se saradnja i dalje razvijati.

Učesnici biciklističke vožnje

Na biciklističkoj vožnji dugoj 18 km učestvovali su građani Sombora, delegacija ambasade Švedske, gradonačelnica, kao i predstavnici lokalnih organizacija Ciklo Cooltura, Humans of Sombor, društveni akselerator Fabrika i Somborski Edukativni Centar. Švedski pisac i biciklista Juan Tel (Johan Tell) Somborcima je predstavio prednosti koje donosi bicikl kao prevozno sredstvo, uticaju na infrastrukturu i održivost lokalnih zajednica i predstavio svoje brojne biciklističke avanture širom sveta.

U biciklističkoj vožnji učestvovali su gosti iz Ambasade Švedske, gradski čelnici i građani Sombora

- Švedska je primer odličnog odnosa prema građanima, zemlja koja ima dobru državnu i lokalnu upravu, a njihov ekonomski razvoj beleži značajan rast od polovine prošlog veka. Želja nam je da dostignemo to iskustvo - rekla je gradonačelnica Sombora, Dušanka Golubović. Ona je dodala da su kultura i sport oblasti kojima se najlakše komunicira sa građanima, da Švedsku vidi kao značajnog partnera i nada se da će pregovori o saradnji sa švedskim lokalnim samoupravama biti realizovani.

Tokom nedelje švedskog filma u maloj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” u Somboru do 1. juna biće prikazani filmovi: “Bike vs Cars”, “Ne žali za mnom”, “Mlada Sofi Bel”, “Prokleto dobar Božić”, “Devojka koja mi je spasila život” i “Fini ljudi” koji će zatvoriti manifestaciju u utorak, 1. juna.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 1390 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…