Dalji podsticaji preduzetnicima Sombora od strane Grada

* Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović u četvrtak (7. juna) je, u ime lokalne samouprave, sa predstavnicima „Banke  Intesa“ a.d. Beograd i Komercijalne banke a.d. Beograd potpisala ugovor o finansiranju kamate na kratkoročne kredite za „makro“ i „mala“ preduzeća i preduzetnike

Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora, prilikom potpisivanja ugovora

Ugovor je potpisan na osnovu javnog poziva upućenog bankama za kratkoročno kreditiranje privrednih subjekata i to „malih“ i „mikro“ preduzeća i preduzetnika koji imaju sedište na teritoriji grada Sombora.

Kriterijume konkursa ispunile su „Banka Intesa“ i Komercijalna banka, sa kojima je ugovor potpisan.

Gradonačelnica se zahvalila predstavnicima banaka, Jasmini Golub, direktorki ekspoziture „Banke Intesa“ u Somboru, te predstavnicima Komercijalne banke – Zariju Koralija, direktoru poslovnog centra ove banke u Novom Sadu i Suzani Paštrović, direktorki ekspoziture Komercijalne banke u Somboru, što su se prijavili na poziv.

- Nadam se da će našu nameru da pomognemo pospešivanju privredne aktivnosti i pokretanje proizvodnje prepoznati naša lokalna preduzeća i preduzetnici i da ćemo od toga benefite imati svi - izjavila je gradonačelnica i dodala da je za finansiranje kamata obezbeđeno milion dinara.

U daljoj realizaciji ugovora banke će raspisati konkurs za kratkoročno kreditiranje i sprovesti kompletnu proceduru, a grad će u potpunosti platiti kamatu na odobrene kredite, čiji iznos po privrednom subjektu ne može da bude veći od 500.000 dinara.

Zadovoljni uspostavljanjem saradnje sa gradom Somborom bili su i predstavnici banaka koji su ovakav vid podrške privrednicima ocenili kao priliku za dalji razvoj i pospešivanje preduzetničkog duha na teritoriji Grada Sombora.

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 780 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…