Najavljujemo: Popularni Međunarodni sajam pčelarstva u subotu, 25. avgusta na glavnoj ulici u Somboru, dobrodošli

* U ulici Kralja Petra Prvog u Somboru, predstojećeg petka, 25. avgusta, biće priređen tradicionalni, sada već 26. po redu Sajam pčelarstva internacionalnog karaktera

~ . ~

Udruženje pčelara “Avram Maksimović”  iz Sombora, svake godine poslednjeg vikenda u avgustu, nastavlja tradiciju održavanja Sajma u Somboru, započetu 1978. godine kad je to bio prvi sajam ove vrste u čitavoj Jugoslaviji.

Veliki broj mladih danas je prepoznao značaj i ulogu pčelarstva, pa su opredeljeni da im to bude i osnovno zanimanje. Prema poslednjim podacima, zahvaljujući toj mladosti, broj košnica u gradskoj zajednici Sombora povećan je na 12.200, od čega se polovina nalazi u okviru udrušenja.

Bez obzira na sve razlike, ovdašnji pčelari se trude, tako i na ovom Sajmu da održe i neguju nasleđe minulih vremena i da u pčelarstvu primene najsavremenija naučna dostignuća u pčelarskoj industriji. Uvidevši značaj manifestacije, njeno održavanje svesrdno su pomogli Pokrajinski Sekretarijat za poljoprivredu, Grad Sombor, Turistička organizacija grada Sombora, Regionalna privredna komora Zapadnobačkog upravnog okruga, Poljoprivredna stručna služba Sombor, Javno komunalno preduzeće Parking servis Sombor i Dom učenika srednjih škola u Somboru, kao i mnoga preduzeća i pojedinci.

Prilika je to istovremeno da građani direktno od proizvođača meda kupe pčelinje proizvode i time budu informisani o razlikama prirodnog od veštačkog meda, koji je u poslednje vreme veoma često prisutan na raznim prodajnim mestima.

Pčelari pak direktno od proizvođača opreme, snabdevaju se bez posrednika, sa svim onim što im je potrebno za njihove pčelinjake. Kako pčele med prave od cveća, Sajam prati i prodajna izložba cveća.

- Svi zajedno poslednje avgustovske subote možemo da uživamo u lepoti glavne somborske ulice, koja će, iskreno se nadamo, biti praznik za dušu i telo i na kojoj će se za svakog naći ponešto korisno, lepo i zdravo - poručuju u somborskom Udruženju pčelara "Avram Maksimović" i dodaju: - Dođimo sutra da se ne kajemo prekosutra.

Sajam će itekako i ove godine ukrasiti svojim mnogobrojnim eksponatima cveća, zahvaljujući i - mnogobrojnim svojim prijateljima, somborski entuzijasta, društveno-sportski radnik i esteta, poznati ugostitelj Dušan Kontić. Njegova doprinos biće čak trodnevni, narednog petka, subote i nedelje pa će čitava glavna ulica u Somboru ujedno da zamiriše kao u malo kojem gradu.

~ . ~

Novi Radio Sombor donosi i kompletan program 26. Međunarodnog sajma pčelarstva u Somboru, za subotu, 25. avgust 2018

 

Pročitano 1033 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…