Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović dobitnica najvišeg priznanja: Zlatnog znamenja i Povelje "Dobrila Dobrić"

* Za kontinuirano učešće na Krosu RTS-a i za podršku Obrazovnom krugu, u četvrtak, 15. novembra su uručene nagrade gradonačelnici Sombora Dušanki Golubović, načelniku Školske uprava Sombor Borislavu Staničkovu i direktnim učesnicima Obrazovnog kruga, Maji Sekulić direktorici Osnovne škole „Avram Mrazović“ i profesorici francuskog jezika OŠ „Avram Mrazović“ Biljani Štrbac

Pilot projekat Obrazovni krug, autora dr Gordane Stepić, savetnika ministra prosvete, inicirali su RTS (kros RTS-a) Matematički institut SANU i Savez atletskih talenata Srbije, a podržali su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije i Francuski institut u Beogradu.

- Obrazovni krug je ustvari učenje srpskog/maternjeg i francuskog jezika kroz projektne aktivnosti, vršnjačko učenje i direktno onlajn vođenu komunikaciju između učenika redovnih škola u Republici Srbiji i Dopunske škole iz Francuske - rekla je dr Gordana Stepić, autor obrazovnog kruga i podvukla: - Svaki par učenika iz Republike Srbije imao je svog para iz Francuske sa kojima su ostvarivali interakciju tokom trajanja čitavog Pilot-projekta i to za vreme dok su učenici bili u školi, za vreme slobodnih aktivnosti, sve pod nadzorom nastavnika. Važno je bilo da deca iz dijaspore vežbaju maternji jezik a deca iz Srbije da uče, slušaju i govore izvorni francuski jezik. Dr Gordana Stepić je još naglasila da je u planu da se i dalje Obrazovni krug unapređuje, da se vidi koja tehnologija može još bolje da ih podrži, koje su to teme koje bi mogli još da obrađuju ali pre svega da nam deca a i svi ostali, imaju osmeh na licu.

Gradonačelnica grada Sombora Dušanka Golubović zahvaljujući se na nagradi istakla je da je grad prepoznao vrednost ovog pilot projekta i da naravno želi i dalje da u njemu učestvuje.

- Grad Sombor je odlučio da podrži i da se direktno uključi u pilot projekat Obrazovni krug. Pre svega cilj je bio da se deca aktivnije uključe u učenje francuskog jezika ali i da to rade onlajn putem, sa decom to jest svojim vršnjacima iz jedne škole u blizini Pariza. To je svakako uključivalo kvalitetnu interakciju naše dece sa decom iz Francuske koja su potomci naših ljudi koji žive u dijaspori, što ovom projektu daje još veći značaj. I zato sagledavajući vrednosti ovog projekta želja nam je da ovo činimo i naredne 2019. godine, da se Obrazovni krug proširi ali da pre svega naša deca uživaju učeći kroz druženje i igru sa potomcima naše dijaspore - napomenula je gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović priliko uručivanja nagrade.

Zahvalnice za uspešno realizovan Obrazovni krug/Kros RTS, 2018 uručene su Maji Sekulić, direktorici OŠ „Avram Mrazović“ i profesorici francuskog jezika OŠ „Avram Mrazović“ Biljani Štrbac. Za osvojeno peto mesto na krosu RTS-a „Kroz Srbiju“ zahvalnica je uručena Borislavu Staničkovu za Školsku upravu Sombor.

Najveće priznanje – Zlatno znamenje i Povelja „Dobrila Dobrić“ uručena je gradonačelnici grada Sombora Dušanki Golubović, a nagrade i zahvalnice je uručio Stevan Kovačević, direktor i osnivač Krosa RTS-a. U njegovoj pratnji gosti u Somboru su bili i dr Gordana Stepić, autor Obrazovnog kruga i Zoran Panić, producent RTS-a.

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 1020 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…