Laza Kostić u poseti Danu Osnovne škole Bratstvo Jedinstvo Sombor

* "Deco, zdravo": Novi i trajn iciklus portal-sadržaja i programa dvostrukog multikulturalnog elektronskog medija Novog Radio Sombora (nakon prošlogodišnje uspešne eksperimentalne emisije), posvećen svim osnovnim školama grada Sombora i našim naseljenim mestima. U ovoj rubrici pratimo lepe detalje u vezi sa obeležavanjem Dana somborske gradske škole Bratstvo Jedinstvo

Povodom Dana škole u gradskoj OŠ Bratstvo Jedinstvo“ u petak, 16. novembra od 17 do 18 časova održana je priredba koja je ujedno proticala na Dan tolerancije. Sjajni voditelji Luka Ševo i Vince Sladek su interesantnim, veselim i zanimljivim programom u kojem je bilo pesme, plesa i glume ulepšali to novembarsko popodne svim gostima, roditeljima, nastavnicima i učenicima. Iako je tokom trajanja programa sem mnogih poteškoća došlo i do zatajivanja tehničke podrške, sve tačke programa su bile odlično urađene.

Program je počeo „Odom radosti“, F. Šilera, koju je otpevao hor, pa je vd direktorka škole Vesna Bjelajac pozdravila prisutne, poželela im dobrodošlicu i naglasila da se u našoj školi izvodi nastava na dva jezika, da negujemo različitosti, da učimo o poštovanju i prihvatanju individualnosti i učimo o toleranciji. Nakon toga je nastavnica Marija Đerđ sve to ponovila na mađarskom jeziku. Program je nastavljen sa nekoliko skečeva, plesom i pesmama koje su pripremili učenici naše škole sa svojim učiteljicama  i nastavnicima. Došli su nam gosti iz Uprave grada Sombora Nemanja Sarač, gradski većnik za kulturu i obrazovanje, Milan Prole, pomoćnik načelnika za obrazovanje i Georgi Lazarov, direktor pošte.

Priredba je bila kolaž pesme, igre i skečeva uz pratnju gitare i hor koji uvek ulepša svaku svečanost. Naš igosti, vaspitačice Snežana Božinović i LjiljanaRadinović sa predškolcima gradskog vrtića “Đanić” su svojim ritmičkim plesom izazvali posebne simpatije gledalaca. Njima je škola uručila posebne zahvalnice za učestvovanje u programu .Gledali smo dva skeča, „Mama i sin“„Učionica“, učenika trećeg razreda učiteljice Nataše Glavonjić, veselu pesmu prvaka „Školsko zvono“ učiteljice Slobodanke Cico Popović i „Jesenju pesmu“ učenika nižih odeljenja na mađarskom jeziku učiteljice Suzane Kočiš i učitelja Jožefa Šmita.

~ . ~

Skeč “Priredba“ đaka šestih i osmih razreda nastavnice Snežane Milković je posebno zainteresovao i oduševio publiku. Monolog "Među javom i med snom" Laze Kostića koji je govorio Luka Ševo, a scenario napisala profesor Nada Ljepojević, je iako je tehnika tokom trajanja tačke zakazala bio originalan, nezaboravan i nadasve i kao scensk iutisak prelep, a takođe i gluma ovog voditelja i mladog glumca u usponu. Sledile su pesma mađarskog pesnika Aranj Janoša, koju je recitovala Lara Konc uz pratnju gitare Kiša Sabolča, a koje je pripremila Marija Đerđ.

Na kraju je hor naše škole otpevao pesmu "Jedino drugarstvo nema kraj", S.C. Milić. Pripremile su ih nastavnice Marina Kovač, SlavicaZubović MaritaTopić.

Koordinatorka priredbe profesor, bibliotekar Nada Ljepojević ovom prilikom se zahvaljuje svim nastavnicima mentorima , Suzani Kočiš, Šmit Jožefu, Snežan iMilković, Slobodanki Cico Popović, Nataši Glavonjić, Slavici Zubović, Marini Kovač, Mariti Topić, Tanji Mihaljčić, Snežani Ivković, Agici V. Jovanović, Ervinu Brindzi, Editi Sakali i ostalim kolegama, a posebno vd direktorki škole Vesni Bjelajac.

Nada Ljepojević

Rubrika je objavljena u okviru realizacije i sprovođenja projekta na javni poziv sufinansiranja Grada Sombora, pod nazivom „Deco, zdravo – dvostruki multikulturalni Novi Radio Sombor za sve gradske i osnovne škole naseljenih mesta somborskog gradskog područja“. Korisnik sredstava, Udruženje PODIUM, izdavač Novog Radio Sombora putem kojeg ostvaruje imenovani projekat u oblasti informisanja građana od strane medija na području Grada Sombora, zahvaljujući sredstvima iz budžeta grada Sombora za 2018. godinu.

Pročitano 722 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…