Zajedničkom fotografijom grad Sombor se uključio u kampanju #WeRemember

* Grad Sombor se ove godine priključio kampanji #WeRemember koja je posvećena sećanju na žrtve holokausta

Ujedinjene nacije proglasile su 27. januar Međunarodnim danom sećanja na žrtve holokausta, povodom sistematskog progona i ubijanja šest miliona Jevreja na teritoriji Evrope u vreme Drugog svetskog rata.

Progoni, najstrašnija mučenja i ubistva jevrejskih, romskih i srpskih muškaraca, žena i dece dogodili su se i na teritoriji tadašnje Jugoslavije i to u 70 radnih i koncentracionih logora. Iz godine u godinu sve je manje onih koji su lično svedočili užasu holokausta, a s obzirom da i dalje ima onih koji užase holokausta umanjuju, pa čak i negiraju, obaveza svakog građanina je da ne dozvoli da se ovi užasi zaborave.

U vremenu u kojem je porast antisemitizma na najvišem nivou od završetka Drugog svetskog rata, ne treba dozvoliti da sećanja na holokaust izblede. Zato i ovaj čin fotografisanja doprinosi da se o tim događajima priča, da se žrtvama oda počast, a da se mlade generacije uče toleranciji i suživotu.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 681 puta
Tagovano

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…