Novi značajni podsticaji za poljoprivrednike

* U organizaciji Regionalne razvojne agencije Bačka pretposlednjeg februarskog četvrtka je u okviru projekta „Održivi lokalni i regionalni razvoj Bačke – Međuinstitucionalna saradnja kao ključ razvoja ruralnih sredina u regionu“ održana info radionica za poljoprivrednike

U prostorijama Poljoprivredne stručne službe Sombor okupljenim poljoprivrednim proizvođačima predstavljeni su podsticaji i podrška Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i rezultati prošle i planovi za 2019. godinu.

Svetlana Roljević Nikolić i Biljana Grujić iz Instituta za ekonomiku poljoprivrede Beograd predstavili su podsticaje Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i podršku razvojnih fondova na teritoriji AP Vojvodine u sektoru poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Na ovoj info radionici o aktuelnim i budućim merama podrške poljoprivrednicima u okviru programa „IPARD II – instrument za pretpristupnu pomoć u oblasti ruralnog razvoja“ govorio je Vlado Kovačević, predstavnik navedenog Instituta.

O temi koja je verovatno najinteresantnija za manje poljoprivredne proizvođače „Modeli poslovnog udruživanja i umrežavanja poljoprivrednika po modelu i praksi EU (proizvođačke grupe; LAG)“ poljoprivrednim proizvođačima je govorila Vesna Paraušić, isti Institut.

U ime Gradske uprave i Odeljenja za poljoprivredu sastanku je prisustvovala Gordana Cvetićanin.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 591 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…