U spomen: Antal Anton Beck (8. IX 1950 - 5. IV 2019) +

* U 69. godini života u petak, 5. aprila 2019, prestalo je da posle kraće i teške bolest kuca srce Antala Antona Becka (Bek), dugogodišnjeg ton majstora Radio Sombora

Rođen u Somboru, u kojem je i preminuo, za sobom je ostavio jednu od najoriginalnijih tehnički opremljenih studija i studijskih režija u starom (ugašenom) Radio Somboru, u čijem opremanju je zdušno dugo učestvovao. U najboljim danima ove medijske kuće, bio je pomoćnik šefa tehnike, ali je obavljao i sve radove u tada tehnički najopremljenijem radiju u Vojvodini, od režijskih, snimateljskih, uživo u programu do poslova tehničara na terenu. 

Nemački ambasador u Srbiji Tomas Šib uručio je 2. decembra 2018. Antonu Beku, predsedniku Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine u Srbiji, Orden za zasluge na lenti

................................................

Godine 1999. osniva Humanitarno udruženje Nemaca "St. Gerhard" u Somboru i maksimalno se posvećuje radu toj organizaciji za šta je višestruko i nagrađivan. Bio je član Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine u Srbiji od osnivanja, a potom i predsednik, na koje mesto je imenovan prošle godine. Bio je takođe i član Panevropske Unije, viteškog reda „Svetog Đorđa" a krajem prošle godine odlikovan je najvišim priznanjem, Ordenom za posebne zasluge od strane nemačke Vlade.

Takođe, bio je i uspešan preduzetnik. Prvi je osnivač u somborskoj regiji privatne firme za proizvodnju telefonskih centrala i vlasnik tog preduzeća, "Elbeck".

U svom svestranom životnom putu i radu, u sportskim analima ostaje zapisano da se veoma uspešno aktivno posvetio sportu, osim ostalih ima titulu juniorskog šampiona velike države (SFRJ) u motociklizmu. Mnogi Somborci će ga pamtiti kao deo sa simpatijama praćenog složnog a uspešnog bratsko-sestrinskog trija, brat Franje, uspešnog ugostitelja i jedne od najboljih somborskih šahistkinja, Marije.

Umesto od novca za vence, po njegovoj ličnoj želji, donacija će biti upućena Domu za decu bez roditeljskog staranja "Miroslav Mika Antić" u Somboru.

Antal Anton Beck će biti ispraćen u ponedeljak, 8. aprila na Velikom katoličkom groblju u Somboru u 15 časova.

+ Njegovoj porodici i familiji Redakcija i ekipa Novog Radio Sombora izražavaju iskreno saučešće, pokoj mu duši +

Pročitano 1203 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…