In memoriam: prof. Marija Stričević (1941 - 2019) Ispraćaj u 13 časova, ponedeljak 8. april, Veliko pravoslavno groblje u Somboru

* U Somboru je posle dužeg i teškog bolovanja u petak, 5. aprila 2019. u 78. godini života preminula profesorka Marija Stričević

Profesorka engleskog jezika Marija Stričević, rođena Stevančev, ostaće upamćena brojnim generacijama somborske gimnazije "Veljko Petrović"  kao izuzetno omiljen predavač a pre svega prijatelj. Sa đacima je, sebi svojevrsnom lakoćom ostvarivala veoma brzo neverovatno prisan odnos i sa jednostavnošću prenosila znanje motivišući ih na odlične rezultate koje su njeni učenici postizali na raznim takmičenjima.

Ali njen najveći uspeh bio je upravo taj neraskidivi kontakt i po odlasku u penziju jer mogli smo je često sretati na ulicama Sombora, uvek elegantnu, negovanu i prepoznatljivog šarmantnog osmeha, kada bi u svakoj prilici zastala da porazgovara sa svojim bivšim đacima. Tako popularna, ostaće u pamćenju mnogih. Sa suprugom Jovanom, pok. profesorom srpskog jezika, činila je jedan od najvoljenijih i svakako najcenjenijih u struci, bračnih parova u dugoj hronologiji somborskog prosvetarstva. 

Bila je rođena dama, no u prvi plan je želela da nenametljivošću i skromnošću a nadasve prirodom urođenog bogatog duha, bude ravnopravan sagovornik svakom dobrom biću kakva je bila.

Sa bolešću se nosila hrabro, a hrabrost je takođe ostala još jedna njena svetla strana. I u bolesti, kroz osmeh bi prilikom posete rekla, u svom pozitivnom stilu, "ma nije to ništa, sutra će već biti bolje". 

Ispraćaj drage profesorke Marije Stričević  je u ponedeljak, 8. aprila 2019. u 13 časova, na Velikom pravoslavnom groblju u Somboru.

Večna joj hvala za sve i slava Božja! So long, bez zbogom jer tu reč ne želimo da kažemo s obzitom da ostajete uvek u svim srcima našim - naša draga profesorko!

Novi Radio Sombor 

Pročitano 1478 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…