Legendarni apatinski bokser otišao u večnost i rastužio mnogobrojne Apatince i ljubitelje plemenite veštine

* U Apatinu je u nedelju, 3. maja preminuo poznati bokser Đorđe Kostić, poznat pod nadimkom Stopan. Ispraćaj je na Gradskom groblju u Apatinu, u ponedeljak, 4. maja u 14 časova

Bio je istaknuti dugogodišnji prvotimac apatinske Mladosti u teškoj kategoriji. Ovaj Klub u vreme kada je Đorđe bio jedan od oslonaca takmičarske ekipe, slovio je među najuspešnijima u bivšoj, velikoj državi - sportski kolektiv kao uzor u bokserskom sportu. Godinama standardni član Druge lige, Bokserski klub Apatin je uspeo da se plasira i u najviši rang, Prvu saveznu ligu Jugoslavije zahvaljujući u velikoj meri talentovanom Kostiću. 

Jer, on je donosio neretko presudne poene svojoj ekipi, a bilo je to doba kada su bokseri Jugoslavije osvajali najjasnije medalje na svim velikim nadmetanjima, olimpijskim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima, dok se oko apatinskog ringa tiskalo hiljade navijača da bi pratilo mečeve svojih sportskih ljubimaca. Među njima u prvom redu je bio upravo Đorđe Kostić Stopan. Jedan od omiljenih sportista Apatina, srčanim i beskompromisnim borbama upravo u teškoj kategoriji, umeo je da razgali srca publike u završnoj borbi efektno okončavajući ishod i konačni rezuzltat. Prelamao je bodovni saldo na kraju uzbudljivih mečeva na ligaškoj sceni pa su oni okončavani ili nerešnim rezultatom ili najčešće osvajanjem oba pobedničkih boda.

Svojim pre svega ljudskim osobinama, požrtvovanošću i srčanošću, te solidarnošću prema budućim asovima, pomažući onima koji su dolazili na takmičarsku scenu, Đorđe Kostić ostaće trajno upamćen kao jedna od sportskih ikona ove regije.

Neka mu je večna slava i hvala.

Novi Radio Sombor

Pročitano 494 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…