Амбасада на Република Северна Македонија во Република Србија: СООПШТЕНИЕ! во врска со коронавирус (КОВИД-19)

* Ги информираме сите наши државјани дека од 22. 05. 2020 година за влез и транзитирање низ Република Србија не е потребна посебна дозвола ниту PcR (КОВИД-19) тест. При влез во Р. Србија се врачува само писмено известување (здравствено предупредување) за мерките кон кои треба да се придржуваат со цел спречување на ширење на заразната болест COVID-19

Истовремено, ги информираме сите наши државјани на кои им е истечена дозволата за престој во Р. Србија за време на вонредната состојба, можат да влезат во Р. Србија до 01. 07. 2020 година, и во рок од 30 дена од влезот можат да поднесат барање за продолжување на престојот во Р. Србија.
Во однос на важење на личните документи (пасош, лична карта и возачка дозвола) издадени од Р. Северна Македонија, информираме дека важноста на истите се продолжува до 31.07.2020 година, ако се истечени за време на вонредната состојба. На ваше барање, ДКП Белград може да издаде потврда за важење на личните документи до наведениот рок.

Медиумско покривање: Нови Радио Сомбор

Pročitano 124 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…