Grad Sombor uručio nova vozila Domu zdravlja "Dr Đorđe Lazić"

* Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović uručila je u sredu, 12. avgusta ključeve dva vozila direktorici Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ doktorki Emeše Uri. Grad Sombor nabavio je nova vozila za potrebe Doma zdravlja kako bi bila bolje obezbeđena i dostupnija zdravstvena zaštita svim građanima Sombora

- Kao i tokom prethodnih godina, tako i tokom ove, Grad Sombor nastavio je sa obnovom opreme potrebne za Dom zdravlja i sve građane Sombora, u svrhu primarne zdravstvene zaštite. U tom smislu, ove godine na predlog ove ustanove nabavili smo dva nova vozila. Jedno je kombi, drugo je putničko vozilo, koje će sasvim sigurno doprineti kvalitetnijoj i dostupnijoj zdravstvenoj zaštiti - istakla je gradonačelnica Dušanka Golubović.

Gradonačelnica je naglasila i da veliki broj građana, a naročito građani iz 15 naseljenih mesta, imaju potrebu za prevozom kako bi ostvarili zdravstvenu zaštitu, a da je ta potreba bila još veća s obzirom na pandemiju korona virusa.

- S obzirom na početak pandemije koji je bio u martu mi smo, u dobroj saradnji kao i do sada, ustupili dva vozila Gradske uprave Domu zdravlja i time obezbedili nesmetanu zdravstvenu zaštitu, pre svega, za one bolesnike koji idu na dijalizu i u tom smislu mogućnost da se oni pod posebnim preventivnim merama prevoze. Uz nova vozila svakako će zdravstvena zaštita, taj segment, ali i svi drugi biti i daleko više i lakše obezbeđeni od strane, pre svega, Doma zdravlja, koji je i vlasnik sada ovih vozila.

Gradonačelnica Dušanka Golubović dopunila je i da je za nabavku vozila izdvojeno 4 miliona dinara kao i da su vozila od sada na usluzi građanima.

- Grad Sombor za ovu nabavku izdvojio je iznos od 4 miliona dinara i u skladu sa kompletnom dokumentacijom koju smo dobili obezbeđene su kako javne nabavke, tako i kompletna transparentnost u nabavci vozila, te otuda sada građani imaju mogućnost i da ih koriste.

Direktorka Doma zdravlja dr Emeše Uri rekla je da će putničko vozilo sa osam sedišta služiti za transport pacijenata na dijalizu, a da će se drugo vozilo koristiti za potrebe opšte službe.

- Veoma je komplikovano i teško da svim pacijentima osiguramo da na pravo vreme stignu u bolnicu i da dobiju praktično onu pomoć koja im je neophodna za život. Ja bih se zahvalila Gradu Somboru i gradonačelnici na razumevanju za naše potrebe i moram da napomenem da je za vreme ove pandemije Grad Sombor bio naš najveći i donator i pomagač, što je najbolji pokazatelj na kojem je nivou svesti praktično naš grad, jer koliko ulažemo u ustanove od javnog značaja, znači za opšte dobro, to je najbolji pokazatelj kvaliteta i svesnosti ljudi - rekla je dr Emeše Uri.

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Projekat „Sombor na dlanu“ sufinansira se iz budžeta grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pročitano 421 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…