Отворен наменски жиро рачун Црвеног крста Србије за помоћ пострадалима од земљотреса у Хрватској

* Црвени крст Србије је определио динарски рачун за прикупљање новчаних донација са назнаком „За помоћ становништву пострадалом од земљотреса у Хрватској“ који је поткрај године коју смо испратили (2020) погодио средишњи део Републике Хрватске - регију Петриње, Сиска, Глине и околних насеља

Број рачуна је 200-2627491301033-49, код Банке Поштанска штедионица а.д. Београд

Црвени крст Србије ће прикупљена средства по утврђивању јасне намене њиховог коришћења у хуманитарне сврхе пренети Хрватском Црвеном крижу.

Црвени крст Србије је у сталном контакту са Хрватским Црвеним крижом који учествује у акцијама спасавања и збрињавања угроженог становништва. Такође, пружа хуманитарну помоћ грађанима у угроженим подручјима који су остали у својим домовима или им је обезбеђен привремени смештај. Хрватски Црвени криж прикупља податке о потребама угроженог становништва у циљу сагледавања њихових потреба о којима ће у најкраћем року известити јавност. 

Најефикаснији начин пружања помоћи је путем прикупљања новчаних средстава којима би се обезбедила набавка јасно дефинисаних артикала хуманитарне помоћи и на најбржи начин била достављена онима којима је намењена.

Црвени крст Србије је за случај потребе обезбеђења других артикала хуманитарне помоћи припремио листу сопствених залиха артикала и обратиће се, уколико то буде потребно, друштвено одговорним компанијама да понуде сопствене залихе.

Црвени крст Србије наставља да интензивно прати ситуацију на угроженом подручју, координирано са Хрватским Црвеним крижом, суседним националним друштвима Црвеног крста, као и са Европском канцеларијом Међународног Црвеног крста и о новим информацијама јавност ће бити благовремено обавештена.

Извор: Црвени крст Србије, Општинска организација црвеног крста Сомбор

Медијска пратња: Нови Радио Сомбор

Pročitano 286 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…