Čarobna Turska 2: Kumburgaz, peskovite plaže i predivni zalasci

*Nastavljamo priču o Turskoj, ovaj put reći ćemo nekoliko o stvari o Kumburgazu, mestu u kojem smo bili smešteni.

Kumburgaz predstavlja gradsku četvrt grada Bujukčekmedže, koja čini jedan od 39 okruga Instanbula. Bujukčekmedže je inače 14. grad po velični u Istanbulskom okrugu, sa procenjenim brojem više od 50.000 stanovnika Kumburgaz je od Sombora udaljen 1079 km.

Hotel Ranax

Kumburgaz se prvi put pominje 1334. godine u Grčkim spisima pod nazivom „Oikonomeion“ što bi u bukvalnom prevodu značilo „Ministar finiansija ili blagajnik. Podaci za ovo mesto prilično su šturi, 1890. godine mesto je bilo nenaseljeno, 1986. godine dobija status opštine, a od 1988. godine postaje deo okruga/grada Bujukčekmedže. Gradska četvrt Kumburgas danas ima oko 8.000 stanovnika.

Plaža Kumburgaza

U samom mestu bili smo smešteni u  Ranax hotelu, koji se nalazi na sopstvenoj peščanoj plaži,u turističkom delu Kumburgaza okružen hotelima. U neposrednoj blizini se nalaze prodavnice, kafići i restorani. Hotel raspolaže sa dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Svaka soba sadrži: klima-uređaj (koji je uključen u cenu). TV, fen za kosu, sef, kupatilo sa tuš kabinom i peškire, a još jedna interesantna stvar je da se ležaljke na plaži ne naplaćuju i besplatne su za goste hotela.

Zalazak Sunca Kumburgaz

Mesto se nalazi se na 60 kilometara udaljenosti od centra Istanbula i svih bitnih dešavanja. Zbog svojih predivnih plaža, plavog mora, zlatnog peska i sunca, predstavlja omiljeno izletište stanovnika Istanbula.

Mesto Kumburgaz svakako je za preporuku, kao i hotel Ranax koji se nalazi na samoj plaži, apoteka, prodavnica i pijaca su u neposrednoj blizini, ljudi su veoma ljubazni, predsusretljivi, svi jednostavno hoće da vam pomognu, da vas upute čak i ako ne znaju ni srpski ni engleski - potrudiće se da vam budu dobri domaćini pre svega….Tradicionalnu tursku gostoljubivost, doživeli su i naši članovi prilkom putovanja. 

Plaža Kumburgaza

Cene osnovnih životnih namirnica (hleb, mleko, jaja) kao i cigareta i alkohola u radnjama su kao iste kao i kod nas. Mesto je jako dobro povezano sa Istanbulom - gradskim saobraćajem, postoje stalne autobuske linije kao i taxi prevoz.

 Sve u svemu, kao predstavnik sam stekao jedno nezaboravno iskustvo, koje će mi pomoći u daljem bavljenu turizmom. Udruženje „Omnis“ vodi svoje članove na razne destinacije, iskoristitite priliku i postanite član udruženja ljubitelja putovanja.

O tome kako postati član udruženja informišite se na broj tel 062 252 932 ili lično u prostorijama udruženja, svakog dana osim nedelje na adresi, Čitaonička 3 u Somboru.

 

 

Ukoliko želite kvalitetne proizvode od kože posetite

Deri Sarayi sa tradicijom od preko 60 godina!!!

U sklopu obilaska Turske i Istanbula

po želji poseta

i kupovina po fabričkim cenama svih proizvoda od kože

 

Beşkardeşler 3. Sokak No:20 Zeytinburnu, İstanbul

 

 

 

 

 

Pratio, zabeležio i fotografisao

Srđan Ačanski, dipl.turizm.

acanskiSphoto 

Canon EOS 4000d+ EF-S 18-55 III

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)

 

 

Pročitano 1114 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…