Gizela Žužić prva dobitnica nagrade Udruženja Podium i Novog Radio Sombora povodom Međunarodnog dana prijateljstva

* Ono što smo na Međunarodni dan prijateljstva, 30. jul (i prethodno) obećali, to i ispunjavamo: danas objavljujemo ime prvog dobitnika/dobitnice Nagrade Somborski prijatelj - Licidersko srce / Statueta Ognjena Marija. To je Gizela Žužić, dugogodišnja somborska aktivistkinja, humanitarka, borac za ljudska prava i socijlano ugroženi živalj

Nagradu smo, kao što smo u rubrikama prethodnih dana, najavljujući događaj a zatim objavljujući juče novinarski izveštaj naših aktivnosti na sam Međunarodni dan prijateljstva, 30. jul, ustanovili spontano, no uvereni da će ona biti podsticaj mnogim prijateljima da svi zajedno život učinimo još boljim i lepšim. Da ruka pružena, ostane čvrsto, u drugoj, stisnuta istrajno.

Obrazloženje (skraćeno): Gizela Žužić je jedna od omiljenih ličnosti Sombora i mnogo šire. Više decenija, uz svoj besprekoran rad pedantno obavljajući odgovorne profesionalne obaveze u zvanju pretežno poslovne sekretarice, ostavlja i na tom polju trajan trag a potvrda tome je što je najdugotrajnija predsednica Udruženja sekretarica Jugoslavije. Ni dana nije mirovala odlaskom u penziju, naprotiv svoje aktivnosti neštedmice pomažući druge, nastavlja, nikada gledajući na sat. Radno vreme za nju ni danas ne postoji. Tako je i u Gradskom udruženju penzionera, gde njeno iskustvo i znanje jesu od ogromne koristi. Uvažavana od sugrađana, uzvraća im višestruko: osmehom, svakodnevno lepom rečju ali ponajpre delima. Osvaja svojom harizmom, spontanošću, vedrim duhom, ali i ozbiljnošću kada je u pitanju rad. Udruženju "Podium" od prvog dana postojanja i rada, 23. septembra 2011. godine svakodnevno pomaže na polju neophodnih administrativno-organizacionih poslova, a Novom Radio Somboru, čiji je Podium izdavač, takođe od samo starta našeg dvostrukog elektronskog medija, 23. septembra 2016. godine, pruža mnogobrojne informacije od koristi za građanstvo, prvenstveno kada je reč o cenjenim penzionerima. Primer je u sakupljanju svih najneophodnijih potrepština za sugrađane nižeg socijalnog statusa. Ponosni smo što se prihvatila i uloge predsednice Skupštine Udruženja "Podium".

Simbolična nagrada "Somborski prijatelj - Licidesrsko srce / Statueta Ognjena Marija" povodom Međunarodnog dana prijateljstva, od strane Udruženja "Podium" i Novog Radio Sombora, za 2021. godinu, prvoj dobitnici Gizeli Žužić biće uručena na prigodnoj svečanosti u jednom od popularnih somborskih objekata-lokala, o čemu ćemo kao i o skorašnjem datumu uručenja, naravno, takođe izvestiti. Uvereni smo da vlada opšta saglasnost, da nagrada prijateljstva odlazi u prave ruke. Ova nagrada postaće ujedno tradicionalna, svake godine, 30. jula (na Međunarodni dan prijateljstva i veliki svetac, Svetu velikomučenicu Marinu, u narodu poznatu kao Ognjena Marija).

Hvala za sve do sada - i od sada, cenjenoj, dragoj prijateljici ogrmona srca, Gizeli Žužić.

Podsetimo: Dan prijateljstva obeležava se 30. jula, svake godine širom sveta. Proglašen je 2011. godine od strane UN-a imajući na umu verziju da prijateljstvo među ljudima, zemljama, kulturama i pojedincima može da stvori uslove mira i da sagradi mostove među zajednicama.

Dan prijateljstva ustanovljen je još davne 1919. godine, ali posle nekog vremena je nestao kao i njegov običaj slanja čestitki na ovaj dan prijateljima. Međutim, 1998. godine, Vini Pu, popularni lik iz dečijih priča izabran je za UN-ambasadora prijateljstva sa snažnom porukom da su prijateljstva važne veze svakog čoveka. U aprilu 2011. godine zvanično je proglašen 30. jul kao Međunarodni dan prijateljstva(Izvor: Wikipedia)

Redakcija Novog Radio Sombora i članovi Udruženja "Podium"

Pročitano 1135 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…