Odštampajte ovu stranicu
Grad Sombor: Građanima svečano uručeni ugovori za sprovođenje mera energetske efikasnosti

* U Velikoj skupštinskoj sali zgrade Gradske uprave u Somboru danas su svečano uručeni ugovori krajnjim korisnicima i privrednim subjektima za sprovođenje mera energetske efikasnosti, odnosno za zamenu spoljnjih vrata i prozora na porodičnim kućama i stanovima

Osamdeset jedan korisnik sa teritorije Grada Sombora ostvario je pravo na subvencije u iznosu do 100.000 dinara, a radove će sprovoditi kod izabranih privrednih subjekata: „Fenster sistem“, „Daki plast“, „Euroterm“, „Profi plast SV“, „Panel sistem 2018“, „Almax plus“, „Euro-PVC“, „Severplast gradnja“ i „Alu - MMG“. Ugovore je uručila zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica koja je poručila da je Grad Sombor sa zadovoljstvom prihvatio učešće na konkursu Ministarstva, kako bi sugrađanima omogućio podršku u zameni stolarije i postizanja većeg stepena uštede energije u njihovim domovima.

- Sredstva koja su obezbedili Ministarstvo i Grad iznose 6 miliona dinara, od čega je 3 miliona dinara izdvojio grad iz sopstvenih sredstava, a ostatak je podrška Ministarstva - rekla je zamenica gradonačelnika. Na javnom pozivu Ministarstva rudarstva i energetike za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije porodičnih kuća koji sprovode jedinice lokalne samouprave prošla je 61 lokalna samouprava, među kojima je i Grad Sombor.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 360 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…