Odštampajte ovu stranicu
III SINDIKALNA AKADEMIJA UGS NEZAVISNOST IZBORNA RADIONICA I: KOLEKTIVNO PREGOVARANJE Beograd, Hotel Majestic, 21. maj 2022.

* U sklopu treće sindikalne akademije UGS NEZAVISNOST, u Beogradu, u Hotelu Majestic, 21. maja 2022. održana je prva izborna radionica sa temom kolektivno pregovaranje. Polaznik ove akademije je i naš kolega Srđan Ačanski

Program I Radionice je bio sledeći:

10:00-11:30     Kolektivno pregovaranje - predavanje

Dragica Mišljenović, UGS NEZAVISNOST

11:30-12:00     Kafe pauza

11:30-13:00     Razvoj veština: Strategija i taktika kolektivnog pregovaranja

Zoran Ristić, UGS NEZAVISNOST

13:00-14:00     Ručak

14.00-15.30     Kolektivno pregovaranje - radionica

Dragica Mišljenović i Zoran Ristić, UGS NEZAVISNOST

Na kraju radionice, polaznici se se podelili na dva puta po dve grupe, koje su bile sastavljene od predstavnika sindikata i poslodavaca, te se na konkretnom primeru, dotičnog radnika koji je ostao bez posla, uvežbavalo kolektivno pregovaranje. Ovaj slučaj se zapravo desio u Kuli..... u pitanju je bio radnik  koji je ujedno bio i poverenik sindikata, a ostao je bez posla, zbog uzastopnog petodnevnog kašnjenja na posao.

Zapravo je bila njegova krivica jer je doživeo povredu na radu a nije otišao kod lekara da reguliše bolovanje, radnik nije uradio to zato što bi u tom slučaju priimao samo 65 posto plate. Radnik je tvrdio da je imao usmeno odobrenje nekog od poslodavaca da može da kasni. Ja sam bio u grupi sindikata koja je zastupala njegova prava.... i tražila da se dotični radnik vrati na posao.... (prim.aut. S. Ačanski)

Media attention and coverage: Novi Radio Sombor

(All copyrights of any further publication of this section and its entire content posted on the portal of Novi Radio Sombor without the request and permission of any party or individual are protected and retained by all relevant legal mechanisms)

accompanied by: Srdjan Acanski, B.Sc.

Pročitano 270 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…