Moma Đurković iz Kneževih Vinograda, gost iz Hrvatske, pobednik 20. Somborskog kotlića

* Dvadeseti „Somborski kotlić“ održan je u subotu, 24. juna. Prvu vatru zapalila je kao što smo već izveštavali, gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, a potom su vatre zaplamtele pod takmičarskim kotlićima i kotlićima Somboraca kojima je ovo omiljena letnja manifestacija

I ove godine lokalna samouprava je ugostila predstavnike bratskih i prijateljskih gradova, načelnika Zapadnobačkog upravnog okruga Dušana Marijana, predstavnike opština Kula, Apatin i Odžaci i druge goste.

Na XX „Somborskom kotliću“ u takmičarskom delu, u kuvanju ribljeg paprikaša učestvovalo je 39 takmičara. Prva i druga nagrada za riblji gurmanluk pripala je gostima iz Hrvatske, Momi Đurkoviću iz Kneževih Vinograda i Zvonku Bakiću iz Narda, dok je treću nagradu osvojio Somborac Stipan Kolar.

Turistička organizacija grada Sombora, kao organizator manifestacije, dodelila je i nagrade za najlepše aranžirane stolove, a nagradila je i najveselija društva. Za muzički ugođaj bili su zaduženi sastavi „Miris Balkana“ i „La Banda“.

Prateći sadržaj Kotlića, „Ulica starih zanata“ i ove godine privukla je veliku pažnju Somboraca i pokazala da su se stari zanati, ne samo održali, već doživljavaju svojevrsni preporod – novo vreme.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosi sa javnošću GS

Pročitano 879 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…