"Bitovnja", Planinarsko društvo iz Kreševa (Federacija BiH) organizuje šetnju posvećenu borbi protiv raka dojke
 
Ova manifestacija će ubuduće inače biti redovna godišnja akcija.
 
 
Jozefina Milićević (prva s leva) naš je višegodišnji prijatelj, sa svojim suprugom, putem ranije već uspostavljenog prijteljstva putem društvenih mreža, naša saradnica i dopisnik, jedna od aktivnih članica Planinarskog društva "Bitovnja" iz Kreševa, kod Sarajeva
......

Planinarstvo i šetnja u prirodi su jedan od oblika fizičke aktivnosti koji predstavljaju prevenciju ove opake bolesti. Ugodnom planinarskom šetnjom od Kreševa do planinarskog doma "Dr. Augustin Tvrtković" na Lopati, Društvo želi potaknuti sve žene na aktivniji odnos prema povećanju svijesti i potrebi preventivnog djelovanja.

Okupljanje učesnica i učesnika je u subotu, 24. marta, u 10 sati na Trgu fra Grge. Trajanje planinarske šetnje je 2,5 sata, uz 10-15 minutne odmore na svaki sat hodanja. Prijave do četvrtka, 22. marta.
 
Složna družina PD "Bitovnja" - Kreševo
......

Organizator osigurava vodiča PD "Bitovnja" Kreševo i Stanice planinskih vodiča Sarajevo, osiguranje Gorske službe spašavanja BiH, učesničke kartone, osvježenje na odmorištu, ručak u planinarskom domu na Lopati, noćenje za, do 55 učesnica koje to žele, kao i prigodne poklone za učesnice, te po cvijet narcisa i ružičastu vrpcu koja simbolizira borbe protiv raka dojke.
 
Novi Radio Sombor i naš izdavač, Udruženje Podium, raduju se saradnji sa Planinarskim društvom "Bitovnja" iz Kreševa.
 
Izvor: www.klix.ba
 
Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
Pročitano 1233 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…