UGS Nezavisnost posle posete Briselu: Evropski standardi u zapošljavanju mladih

* U okviru dvogodišnjeg projekta „Nove mogućnosti za kvalitetno zapošljavanje mladih“ koji se, počev od marta ove godine, implementira u Srbiji u saradnji sa danskim partnerima i evropskom mrežom nevladinih organizacija SOLIDAR, delegacija koju su činili predstavnici UGS NEZAVISNOST, ostalih socijalnih partnera i Inicijative za demokratski razvoj, posetila je Brisel, u periodu od 13. do 15. novembra 

Tokom ove posete, delegacija iz Republike Srbije je, sa svojim partnerima iz Kraljevine Danske, obišla Evropski Parlament i Evropski Ekonomsko-socijalni savet. U Evropskom Parlamentu su članovi Delegacije razgovarali sa predstavnicom Odbora socijalista i demokrata u EP o nacrtu dokumenta „Progresivna evropska socijalna politika: vraćanje fokusa na ljude“ koji je ovaj odbor sačinio u vidu predloga za unapređenje socijalne pravde na nivou Evropske unije. U evropskom EESC, sa radom ovog tela Delegaciju je upoznala predstavnica Veća radnika.

Osim posete evropskim institucijama, članovi Delegacije su imali priliku da razmene iskustva i sa predstavnicima obe međunarodne sindikalne konfederacije (ETUC i ITUC), konfederacijom poslodavaca na evropskom nivou (Business Europe), kao i predstavnicima Social Services Europe.

Razgovori su poslužili za detaljnu razmenu iskustava, te su članovi Delegacije iz Srbije iskoristili priliku da svoje kolege iz Evrope upoznaju sa problemima sa kojima su suočene partnerske organizacije u našoj zemlji, što je rezultiralo produktivnom debatom.

Izvor: https://nezavisnost.org/ S. S.

Pročitano 1187 puta
Tagovano

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…