Inicijativa za povećanje zarada u Javnoj upravi

* Drugog februarskog ponedeljka održan sastanak predstavnika Granskog sindikata uprave, pravosuđa, odbrane i policije “Nezavisnost”, predsednika UGS NEZAVISNOST Prof. dr Zorana Stojiljkovića, potpredsednika Vlade RS, ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića i njegovih saradnika 

Na sastanku su razmatrana pitanja i inicijative koje je sindikat pokrenuo za sektor Javne uprave. Posebno je istaknuto da postoje delatnosti u kojima nije bilo povećanja zarada sa naglaskom na JKP - Javna komunalna preduzeća i neke organa Javne uprave. Predsednik UGS NEZAVISNOST Zoran Stojiljković se založio za otvaranje procesa usaglašavanja stavova između socijalnih partnera predstavnika reprezentativnih sindikata i Vlade RS. Potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović je prihvatio inicijativu i obećao da će se založiti i organizovati sastanak predstavnika Sindikata NEZAVISNOST sa članovima Vlade RS, premijerkom Anom Brnabić i kabinetom predsednika RS. Ukazao je na doslednost i principijelnost sindikata NEZAVISNOST posebno u sektoru policije i prihvatio neke inicijative koje su pokrenute a koje su vezane za izmene pravilnika, beneficijama i statusom policijskih službenika.

Predsednik GS UPOIP NEZAVISNOST Dragan Čabrić izneo je stav sindikata i zatražio da se u 2018. godini zarade u javnoj upravi povećaju za 12 % i posebno ukazao na neravnopravan tretman onih kategorija zaposlenih koje su u 2017. ostale bez povećanja. Izneo je i probleme koji postoje u delatnostima policije, odbrane i pravosuđa i najavio konkretne inicijative za njihovo rešavanje. 

U okviru diskusije ukazano je i na neophodnost jačanja socijalnog dijaloga na svim nivoima kao i na zajedničkom angažovanju u pravcu povećanja materijalnog položaja i statusa zaposlenih u javnoj upravi. Sindikat je izrazio očekivanja da će u procesu evrointegracija doći i do poboljšanja standarda svih građana kao i da će pozitivne rezultate u makroekonomskoj politici i u ovoj godini   osetiti i zaposleni u Javnom sektoru.

Izvor: nezavisnost.org

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 1003 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…