Aktuelno, životni standard: Počeli pregovori o minimalnoj ceni rada za 2023. godinu

* Pregovarački tim UGS NEZAVISNOST formiran Odlukom Izvršnog odbora, 15. avgusta je učestvovao na prvom sastanku u vezi sa utvrđivanjem minimalne cene rada u Republici Srbiji za 2023. godinu. Na sastanku su učestvovali potpredsednik UGS-a Dejan Titović, izvršni sekretar UGS-a Miloš Miljković i viši savetnik za ekonomska pitanja Zoran Ristić

U pregovorima za minimalnu cenu rada su osim predstavnika Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" učestvovali i predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije, reprezentativni predstavnici poslodavaca kao i pregovarački tim Vlade Republike Srbije sastavljen od predstavnika Ministarstva finansija i Ministarstva rada. Na sastanku su prezentovane analize Ministarstva finansija na kojima se zasniva predlog Vlade Republike Srbije za povećanje iznosa minimalne cene rada za 2023. godinu.

Predstavnici UGS NEZAVISNOST su izneli svoje stavove i prezentovali svoju pregovaračku platformu koje će se pridržavati u toku pregovora. Ono što je bio naš predlog - napominju u UGS-u, je da iznos minimale cene rada ne sme biti ispod iznosa minimalne potrošačke korpe.

Iako smo od najviših predstavnika vlasti već mali najavu kolika će minimalna cena rada biti, učešćem u pregovorima, pokazujemo ozbiljnost i želju da po svaku cenu utičemo na to da minimalna cena rada bude viša od najavljene - ističu u ovom reprezentativnom srpskom sindikatu.

Zajedno do dostojanstvene zarade i plate za život.

Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg medijskog projekta "Svi smo jedno-višejezično, vaš Novi Radio Sombor" sufinansiranog iz budžeta Grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)

Pročitano 577 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svako ko želi, može da postane saradnik Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast koja vam je bliska, pošaljite vest, informaciju, fotografije, istražite.

Postanite dopisnik, iz svog mesta gde trenutno ili trajno boravite, svoje države. 

Dobrodošli saradnici u marketingu, menadžmentu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefoni: +381-65-8-675-445

+381 25 510-1641

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…