Udruženje građana Psihozon obeležilo uspešno Dan mentalnog zdravlja u Somboru

* Kao i prethodnih godina, tako i ove, Udruženje građana PSIHOZON/Sombor je organizovalo obeležavanje 10. oktobra, Svetskog dana mentalnog zdravlja u Somboru

Ovaj dan se, osim u Somboru, obeležava i u drugim gradovima naše zemlje i širom sveta s ciljem da se skrene pažnja javnosti koliko je važno naše zdravlje, sa akcentom na psihičko zdravlje, koliko je važna prevencija raznih stanja u oblasti psihičkog funkcionisanja i koliko je važna briga zajednice o osobama koje imaju problema u psihičkom funkcionisanju, koje se leče ili su se lečile od nekih psihičkih/psihijatrijskih bolesti, u smislu smanjenja predrasuda i stigme prema osobama sa psihičkim problemima. Jer, psihički problemi i psihičke bolesti su bolesti koje mogu da se dogode svakome!

- U sklopu obeležavanja ovog važnog dana za sve nas, organizovali smo dva događaja, za koje je javnost pokazala posebno interesovanje - kaže psihološkinja Saša Stojčiš u ime Psihozona - uličnu akciju obeležavanja 10. oktobra na popularnom Ćelavom trgu u Somboru, gde smo zajedno sa našim sugrađanima i sugrađankama razgovarali o raznim temama u vezi sa psihičkim zdravljem, o tome kako ga neguju, kako se suočavaju sa problemima, da li znaju gde i kome mogu da se obrate u vezi psihičkih problema.

Usledilo je večernje predavanje: "DUŠA MISLI U SLIKAMA" - profesorke dr Snežane Milenković, psihologa i psihoterapeuta, predsednice Srpskog društva za Integrativnu art psihoterapiju, u sali dečjeg odeljenja Gradske biblioteke "Karlo Bijelicki" u Somboru, na kojem je profesorka govorila o različitim aspektima psihoterapijskog rada sa ljudima, u kontekstu modaliteta koji je razvila tokom svog višedecenijskog iskustva i prakse, a to je INTEGRATIVNA ART PSIHOTERAPIJA. Predavanje je bilo veoma posećeno i okupilo je mnoge stručnjake koji rade sa ljudima, kao i brojne zainteresovane za teme koje se tiču funkcionisanja ljudske psihe. Profesorka je ovim povodom predstavila i svoju najnoviju knjigu "Duša misli u slikama".

Aktivnosti somborskog Udruženja su podržali: Srpsko društvo za integrativnu art psihoterapiju, Gradska biblioteka "Karlo Bijelicki" Sombor, Caritas Srbija, Mreža za mentalno zdravlje "NaUm", Dom zdravlja "Dr Đorđe Lazić" Sombor, Srednja škola "Sveti Sava" Sombor, Gimnazija "Veljko Petrović" Sombor, Osnovna škola "Avram Mrazović" Sombor, predstavnici Centra za socijalni rad Sombor, predstavnici Podružnice psihologa Zapadnobačkog okruga pri Društvu psihologa Srbije, predstavnici Zavoda za javno zdravlje Sombor, predstavnici Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" Sombor, predstavnici Kazneno-popravnog zavoda Sombor, mediji TV Sreće, RTV Vojvodine, Somborske novine, Novi Radio Sombor, So info... zatim, Somborski edukativni centar Sombor i mnogi drugi.

HVALA SVIMA koji su na bilo koji način dali svoj doprinos! Ujedno, ukoliko želite da podržite naš rad u oblasti psihičkog zdravlja, ili želite da nam se pridružite, budite slobodni da nas kontaktirate. Takođe, ukoliko ste u nekoj nedoumici ili se suočavate sa psihičkim problemima, budite slobodni da nam se obratite. Naš kontakt: 064 538 3 438 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. fb/psihozon Vaš PSIHOZON!

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 768 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9
Sombor 25000
e-mail: office@noviradiosombor.com
Tel: +381-25-442-442
Mob: +381-65-8-675-445
http://noviradiosombor.com

Linkovi

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Javite se na e-mail: office@noviradiosombor.com
Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…