Zombor város: Új gépjárművek a családsegítőknek

* A Vöröskereszt zombori szervezetében eredményesen működik a gyermekvállalást támogató, családsegítő szolgálat. A humanitárius szervezet, a helyi önkormányzat és a népesedéspolitikával megbízott tárca nélküli miniszter kabinetje ennek a szolgálatnak a révén nem anyagi támogatást nyújt a fiatal házaspárok gyermekvállalási kedvének fenntartásához, hanem belesegít a háztartási munkába, így több szabadidőt biztosít a párok számára a gyermekeik neveléséhez

A Vöröskeresztben konkrétan ruhaneműt vasalnak, ágyneműt mosnak és vasalnak, illetve takarókat mosnak és szárítanak azoknak a családoknak, amelyek két vagy több, 15 évesnél fiatalabb gyereket nevelnek. A munkát a helyi önkormányzat közbenjárásával az állam finanszírozza a népesedéspolitika támogatása keretében.

A hasznos és népszerű szolgáltatást a Vöröskereszt kiterjesztette a falvakra is, amihez meg kellett oldani a ruhanemű oda- és visszaszállítását. Immár ez az akadály is elhárult, ugyanis Zombor város három személygépkocsit ajándékozott erre a célra a mosó-vasaló szolgálatnak.

A népesedéspolitikai kabinet támogatásával beszerzett gépkocsikat a város vezetőitől átvevő dr. Milan Zobenica, a Vöröskereszt zombori szervezetének tiszteletbeli elnöke, köszönetet mondott a helyi önkormányzatnak, amiért partneréül választotta a szervezetet a népesedéspolitikát támogató programjának keretében, egyben kifejtette, hogy a gépjárművek növelik a szolgálat hatékonyságát, valamint megkönnyítik a gyermekeiket falun nevelő szülők ellátását.

Fekete J. József (Magyar Szó)

Projekat „Novosti dana: Svi jezici jedno blago – multikulturalni Novi Radio Sombor“ sufinansira se iz budžeta grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pročitano 631 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…