Zombor a mobilitás jegyében

* Számos mozgásnépszerűsítő rendezvényt tartottak az elmúlt tíz napban Zomborban. A város az idén is csatlakozott a Városok és Községek Állandó Értekezlete szervezte autómentes naphoz. A több vezető tisztségviselői és az önkormányzati képviselők zöme ezen a napon gyalog ment a munkahelyére, az óvodások pedig megtoldották a szokásos napi sétájukat

Mások kajakozásra szánták el magukat a mobilitás népszerűsítésének jegyében. A városi Kajak Klubban a Vöröskereszt aktivistái tartottak újraélesztési bemutató gyakorlatot, majd a résztvevők közös kajaktúrát tettek a Bácskai Nagycsatornán.

Az akció kapcsán Kosanović Nagy Antónia ifjúsággal és sporttal megbízott városi tanácsnok, maga is kajakozó sportoló, kifejtette, hogy az eseményen arra kívántak rámutatni, hogy sportolni szép és hasznos, szabad időnket például kajakozással is tölthetjük a természetben, tiszta levegőt lélegezhetünk be, sőt, azt is megtanulhatjuk, hogy mi a teendő a folyó- és állóvizek közelében adódó vészhelyzetek során.

Az európai mobilitás hete alkalmából az önkormányzat, a közlekedésbiztonsági tanács, a közlekedési rendőrség, valamint az oktatási ügyosztály fényvisszaverő mellényeket ajándékozott a Zomborhoz tartozó mind a 15 falu óvodásainak. A városi óvodákban már korábban kiosztották a láthatósági mellényeket.

Az iskolás diákoknak pedig sportvetélkedőket szervezett a városi Sportszövetség az európai sporthét alkalmából. Az elmúlt esztendőben Európa 37 országából 13 millióan csatlakoztak a sporthéthez, az idén 44 országra és 15 millió résztvevőre számítanak. Szerbia második esztendeje vesz részt az idén ötödik alkalommal megrendezett megmozduláson. Zombor mellett még hét szerbiai város csatlakozott a sport európai népszerűsítését szolgáló rendezvénysorozathoz.

Fekete J. József (Magyar Szó)

Projekat „Novosti dana: Svi jezici jedno blago – multikulturalni Novi Radio Sombor“ sufinansira se iz budžeta grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pročitano 729 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…