A tartományi kormányfő Zomborban

* A tartományi kormány tavaly ősszel 300 000 eurónak megfelelő összeget hagyott jóvá a Műszaki Középiskola javára az épületei fölújításának céljára. A zombori oktatási intézmény ebből a 36 millió dinárból tervezte a központi épület homlokzatát, tetőszerkezetét és belső nyílászáróit fölújítani, valamint iskolapadokat, székeket, katedrákat vásárolni

A rendelkezésre álló összeg egy részéből készítik el a Műszaki Középiskola két épülete belső fenntartásának tervdokumentációját, beleértve a teljes villany- és vízhálózat cseréjét.

Az épületen folyó munkálatokat tegnap megtekintette Igor Mirović tartományi kormányfő. Benyomásait a következőképpen foglalta össze: – Amit tavalyi itt jártunkkor megbeszéltünk, mára meg is valósult, sikerült fölújítani az iskolaépületet. Ugyanakkor tartományi segédlettel kiépítettük a város ipari zónáját, ahová a tartományi, köztársasági szervek, és a helyi önkormányzat segítségével minél több külföldi beruházót szeretnénk elhelyezni. Számukra az emberi erőforrás tekintetében rendkívül fontos lesz a Műszaki Középiskola a tanulóinak duális oktatása révén.

– A zombori közigazgatás professzionális, projektek sorát valósítottuk meg együtt a városban és a falvakban, pl, 230 millió dinárt ruháztunk be a közkórházba, és előkészítettük a teljes rekonstrukciójának tervét, amit a köztársaságnak kell végrehajtania. A tartományi kormány négy év leforgása alatt 2,4 milliárd dinárt fektetett be Zomborban – nyilatkozta Mirović.

A kormányfő társaságában lévő Nyilas Mihály, a tartományi kormány alelnöke, tartományi titkár szerint az elmúlt négy esztendőben jelentősen megugrott a középiskolákba történt tartományi beruházások mértéke, Zomborban például meghaladta 200 millió dinárt.

A tartományi titkár emellett megállapította, hogy Zomborban elmúlt egy évtizedben óriási előrelépés történt, folyamatosan építenek és szépítenek a városon, és ez az igyekezet szemmel látható az idelátogatók számára.

A város polgármester asszonya, Dušanka Golubović megköszönte a zombori oktatási intézményéneknek eddig nyújtott tartományi támogatást, egyben rámutatott, hogy az elkövetkező két beruházásnak a Műszaki Középiskola tornatermét és udvarát kell érintenie.

A tornatermet egyébként már évekkel ezelőtt bezáratta a felügyelőség a terem rákkeltő szigetelése miatt,

Fekete J. József /Magyar Szó/

Pročitano 708 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…