Odštampajte ovu stranicu
Posle 31 godine zlato ponovo u Somboru

* ZLATNI KOVAČ

   Poslednji majski vikend doneo je ogromnu radost za sportski Sombor. Subotica je u petak, 25. maja, bila domaćin Prvenstva Srbije za seniore u rvanju grčko-rimskim stilom. Rvači somborskog “Radničkog” nastupili su sa dvaojicom takmičara i osvojili jednu zlatnu medalju.

    Srđan Kovač u kategoriji do 55 kg okitio se zlatnim odličjem. On se sa 4 efektne pobede popeo na najviše postolje. Srđan je na ovaj način posle 31 godine doneo zlatnu medalju somborskom rvanju.

Najviši podijum rezervisan je samo za najbolje: Srđan Kovač

   U kategoriji do 67 kg Milan Marić se dobro borio, ali sa teškim žrebom ovaj iskusni as morao da se zadovolji sa 5 mestom.

   Sutradan, Senta je bila domaćin Prvenstva Srbije za pionire do 15 godina u slobodnom stilu. Rvači “Radničkog” nastupili su sa 8 takmičara i osvojili 5 medalja.

Rvački klub Radnički sa novim nadama i učiteljima - perjanica somborskog rvanja

   Najuspešniji sa osvojenom zlatnom medaljom bio je Bojan Kostić do 85 kg sa 4 pobede. Srebrne medalje osvojili su Lazar Medić do 41 kg i Milan Čeprnja do 57 kg, dok su bronzane medalje zaslužili Milan Tolić do 48 kg i Aleksandar Jančić do 62 kg. Bez medalja ostali su Jovan Pašić, Aljoša Ilić i Damjan Lakatoš. Rvači “Radničkog” iz Sombora su među 17 klubova zauzeli ekipno 2. mesto.

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 1548 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…