Omeru Ametoviću, članu Bokserskog kluba Sombor Gran pri Sportskog saveza grada Sombora za 2021. godinu

* Najviše sportsko priznanje, Gran pri za rezultate ostvarene u 2021. godini, Sportski savez grada Sombora je dodelio devetnaestogodišnjem članu Bokserskog kluba Sombor Omeru Ametoviću

Na svečanosti održanoj u sredu, 9. februara u Plavoj sali Sokolskog doma, i ovom prilikom, uručena su priznanja prema ocenama komisije, za predstavnike u olimpijskim i neolimpijskim sportovima, kao i niz drugih nagrada. Ametović je najpre proglašen najuspešnijim u seniorskoj konkurenciji, u kojoj ga na drugom i trećem mestu prate njegovi klupski drugovi iz Bokserskog kluba Sombor kojem je pripalo i najviše nagrada, Nazif Sejdi i Vladimir Gubaš. Treće mesto pripalo je i Stefanu Liščeviću, takmičaru Rvačkog kluba Radnički.

Najuspešnija seniorka u olimpijskim sportovima za prošlu godinu je članica Karate kluba Somborac Jelena Kovač, dok je drugo mesto osvojila Ivana Vilim, Biciklistički klub Lotus Team. U kategoriji neolimpijskih sportova prvoplasirana seniorka je Damjana Perenčević, članica iz Atletsko rekreativnog kluba Somaraton.

Za najbolju ekipu u selekciji olimpijskih sportova za 2021. godinu proglašen je Bokserski klub „Sombor“, a među neolimpijskim sportovima nagrada je dodeljena Kuglaškom klubu Kordun iz Kljajićeva. Za najboljeg trenera u kategoriji olimpijskih sportova proglašen je trener Bokserskog kluba Sombor Stojan Knežević, a u kategoriji neolimpijskih sportova to je trener Plesnog kluba Ronda Lado Božić.

Mihajlo Stolić, takmičar Biciklističkog kluba Lotus Team najbolji je među kadetima, u toj kategoji drugi je David Novič, Rvački klub Radnički, a treći bokser Sombora Vukašin Tepić. Najuspešnija kadetkinja je Eleonora Nađ, Kajak klub Dunav Bezdan, ispred Tamare Vučković, Karate klub Ravangrad i Dunje Milović, Atletski klub Maraton. U neolimpijskim sportovima priznanja za najbolje u kadetskom uzrastu pripala su plesačima somborske Ronde, Nataši Kosanović i Vladimiru Gubici.

U pionirskoj konkurenciji, ovajač najlaskavije titule je atletičar somborskog Maratona Gregor Sekulić, drugi je rvač Radničkog Srđan Todorović a treći Lazar Dedić, Rvački klub Soko. Najuspešnija pionirka je Marija Lukić, Bokserski klub Sombor, ispred Žovi Horvat, Kajak klub Dunav, Bezdan i Manuele Sekulić, Atletski klub Maraton. U neolimpijskim sportovima najbolja pionirka je Anđela Stanić, Sportski klub Figura, a najbolji pionir je Filip Milić, iz istog kluba.

Kada je reč o školskom sportu, među osnovcima najuspešniji je Dalibor Prodanović, đak Osnovne škole „Dositej Obradović“, najuspešniji nastavnik je Katarina Naumov, a najuspešnija škola, OŠ „Dositej Obradović“, pa su tako sve tri nagrade otišle ovoj gradskoj osnovnoj školi. U kategoriji srednjih škola najuspešnija ekipa je atletska ekipa Gimnazije „Veljko Petrović“, najuspešniji profesor je Milan Marić, a najuspešnija škola Gimnazija „Veljko Petrović“.

I ovom prilikom dodeljene su nagrade za sportiste sa invaliditetom. Prizanje za 2021. godinu otišlo je u vitrine Sportskog udruženja za inkluzivni džudo Sensei - in.

Košarkaški as Nikola Jokić još jednom je nagrađen. Članu Denver Nagetsa pripada priznanje za vrhunske sportske rezultate van Sombora, doprinos i popularizaciju sporta.

Specijalno priznanje komisije dodeljeno je Konjičkom klubu „Vojvođanin“ i Vladimiru Pribiću za unapređenje, veliki doprinos i razvoj konjičkog sporta u Somboru.

Sportskim laureatima za prošlu godinu nagrade su uručivali predsednica Sportskog saveza Vojvodine Jasmina Juras, generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine Mladen Stojšin, članica Gradskog veća grada Sombora za sport, omladinu, decu i zdravstvo Antonija Nađ Kosanović i predsednik Sportskog saveza grada Sombora Zoran Bojić.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 385 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svako ko želi, može da postane saradnik Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast koja vam je bliska, pošaljite vest, informaciju, fotografije, istražite.

Postanite dopisnik, iz svog mesta gde trenutno ili trajno boravite, svoje države. 

Dobrodošli saradnici u marketingu, menadžmentu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefoni: +381-65-8-675-445

+381 25 510-1641

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…