Odštampajte ovu stranicu
Gladijatorski vikend za Somaratonce

* Izazovni vikend za članove Atletsko rekreativnog kluba ‘’Somaraton’’ Sombor započeo je Milan Kovačić Mumba koji je, nakon dve godine odlaganja zbog pandemije korona virusa, konačno uspeo da bude učesnik 20. Gornegrat Zermat maratona u Švajcarskoj

U pitanju je veoma teški planinski maraton u kojem je učestvovalo 1.500 takmičara. Staza je u stalnom nagibu i trči se konstantno uzbrdo, a najteži deo staze kreće tek od 24. kilometra i izlaska iz čuvenog švajcarskog skijališta Zermat. Nadmorska visina na cilju je na 3.000 metara što je bio poseban izazov za nekog ko dolazi iz 'Ravangrada'. Milan je trku završio za 6 sati i 45 minuta, zauzeo 63. mesto u starosnoj kategoriji i 316. mesto u generalnom plasmanu u konkurenciji više od 1.000 finišera u maratonskoj trci.

Planinsku trku, ali ovog puta u Portugalu istrčao je Džejms Ins koji je bio učesnik trke ‘’One hunderd Douro e pavia’’ koja se trčala na distancama od 10 do 100 kilometara. Džejms je trčao distancu od 31 kilometra uz uspone pored prelepih predela reke Douro u Portugalu. Somaratonac je ovu distancu istrčao za 3 sata i 43 minuta zauzevši 37. mesto u generalnom plasmanu odnosno 14. mesto u svojoj starosnoj kategoriji.

Ovaj poseban vikend za Somaratonce završili su Bojana Marić i Predrag Škorić koji su bili učesnici devetog izdanja ‘’Adrenalic race’’ - trke sa preprekama koja je održana u nedelju u Rumi na izletištu Borkovac. Bojana je savladala sve prepreke za dva sata i osvojila 8. mesto u ženskoj kategoriji. Predrag je 14 kilometara sa preprekama istrčao za 2 sata i 16 minuta, zauzevši mesto u prvoj trećini od više od 300 finišera ove trke, čime je još jednom pokazao svoju trenutnu formu.

- Pogledajte i galeriju fotografija: 1) Bojana; 2) Džejms; 3-4) Milan; 5) Predrag -

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 289 puta
Tagovano

Galerija slika

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…