četvrtak, 29 septembar 2022 19:38

Oktobar startuje najlepše: Trkama 'Dame trče' i 'Za srećnije detinjstvo'

Napisano
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

* Sedmo izdanje trke ‘‘Dame trče‘‘ zakazano je za subotu 1. oktobar. Kao i prethodnih godina start trke je ispred gradskog kupališta ‘‘Štrand‘‘ u Somboru. Učestvovanje na ‘‘najlepšoj gradskoj manifestaciji‘‘ imaju samo dame bez obzira na uzrast. Trči se ruta od pet kilometara kako bi se omogućilo svim zainteresovanim pripadnicama lepšeg pola da završe trku i da dođu do svoje medalje. Cilj cele manifestacije jeste da se još više pokrene aktivizam i potreba za zdravijim načinom života kod dama u somborskom okruženju. Posebno se to ističe na početku oktobra - međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke

Ove godine trči se novom trasom od kupališta ‘‘Štrand‘‘ Sombor ka ‘‘Tromeđi‘‘ po novoj šetališnoj stazi uz Veliki bački kanal. Start trke je u 16 časova, a podela startnih brojeva je od 15:30. Start u trci za sve dame je besplatan. Potrebno je poneti samo osmeh i dobro raspoloženje, poručuju domaćini.

U okviru manifestacije ‘‘Dame trče‘‘ biće održana i ‘‘Trka za srećnije detinjstvo‘‘ pod pokroviteljstvom i u organizaciji Crvenog Krsta Sombor. Predviđene su dve discipline, trka predškolaca i trka školske dece od I do IV razreda na 300 metara. Startni brojevi za ovu trku se podižu do 15:20, a start trke je u 15:30. Trka predškolaca na 100 metara startuje nesporedno pred start glavne trke ‘‘Dame trče‘‘ u 15:55, dok se brojevi podižu do 15:40. Učestvovanje na dečijim trkama je simboličnih 50 dinara, a sav prihod od startnih brojeva će biti prosleđen u humanitarne svrhe.

Sedmo izdanje trke ‘‘Dame trče‘‘ organizuje Atletsko rekreativni klub ‘‘Somaraton‘‘ Sombor u saradnji sa Sportskim savezom grada Sombora i Gradskom organizacijom crvenog krsta Sombor.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 158 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…